Przeciążenie procesora,spowolnienie PC,błędy pomocy


(Lukiz1) #1

Witam. Mam taki problem. Od jakiegoś czasu użycie procesora wynosi 100%, często wyłączają mi się programy a zwłaszcza gg z komunikatem że za mało pamięci ram.Nawet już zainstalowałem program FREE RAM XP PRO ale nie zawiele pomógł. Bardzo mi komputer spowolnił się. A teraz jeszcze doszły komunikaty o błędzie explorera.exe. Pojawia się komunikat a następnie komputer mi wariuje. Proszę o pomoc i spojrzenie na log HijackThisa.


(huber2t) #2

fix w hijackthis

Podaj log z Combofix


(Lukiz1) #3

te dwie pozycje z loga hijackthis mam usunąć?

i podaje tak jak chciałeś log Combofixa, czekam na odpowiedzi i z góry dziękuje za pomoc.


(huber2t) #4

Tak zfixuj tamto

Log wyglada na czysty

Usuń ręcznie folder C: \Qoobox,usuń instalkę Combofix z dysku

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj komputer tym (uruchom przez IE) http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html Daj raport z niego na forum

Włącz przywracanie systemu.


(Lukiz1) #5

Znalazło wirusy i pliki zainfekowane czekam na propozycje co mam robić. O to raport:


(Leon$) #6

usuń ręcznie te zainfekowane pliki

:slight_smile:


(Lukiz1) #7

usunąłem to co napisałeś, jednak dalej wyskakuje błąd explorera.exe jak rozwinę to coś pisze o pliku xvid.dll dodatku nadal się czasami podwiesza ale nie jak przedtem. I dzięki za pomoc wszystkim.


(Gutek) #8

Zmiana zasad wklejania logów na forum - viewtopic.php?f=16&t=213350

Optymalizacja autostartu zrobiona?


(Lukiz1) #9

Zrobiona, wydaje mi się że już nic nie można więcej zrobić z autostartem.


(huber2t) #10

Pokaż jakie masz wpisy w autouruchamianiu

Start-->uruchom-->wpisujesz msconfig-->zakładka uruchamianie