Witam, jakiś czas temu odkupiłem dobry komputer, i chciał bym go wyczyścić z programów uruchamiających się w tle, ponieważ przy stream’ingu, troszkę przycina a nie powinien, mogę liczyć na waszą pomoc? czym mogę to zrobić? używałem cc cleaner’a, oraz Malwarebytes, ale mam dziwne odczucie że nie do końca pomogło. Z góry dziękuje za pomoc
Nie myślałeś może o ponownym postawieniu systemu ?
Jeśli naprawdę nie możesz przeinstalować systemu, co polecam, to daj logi FRST i wskażemy które programy są potrzebne, a na tą chwilę sam usuń programy które uważasz za niepotrzebne.
Jaki jest ten komputer i co stream’ujesz?
Po odkupieniu wypadałoby postawić system na nowo.
Kij wie co poprzedni właściciel namodził i zainstalował.
Witam, dzieki za tak liczny odzew, cos tam usunąłem ale jakos specjalnej różnicy nie widze. Streamuje World of Warcraft, a oto specyfikacja komputera:
Intel core i7 4790k
Nvidia geforce 960
Zasliacz crossair 450v
Ram 8gb hyperx fury
Płyta główna Asus z97-p
Klawiatura:razer blackwidow chroma
Myszka : razer naga 2014
Monitor: benq xl2411 144hz
mam te logi FRST ale nie wiem jak je tutaj wrzucić, pomożecie?
Potrzeba jeszcze logu addition
Nie widzę nic nieciekawego w tych logach ale jest kilka rzeczy na które mógłbyś przyjrzeć się tym sprawom :
Dużo jest procesów od Asus Suite III - Nie lubię zbytnio takich przyspieszaczy, z tego co widzę to tylko modyfikuje plan zasilania więc równie dobrze mógłbyś zrobić to sam, sprawdź czy wpływa to na grę jeśli nie to nie ma nawet sensu tego trzymać. Ja radziłbym to usunąć
Usunąłbym też Razer Chroma i Synapse, z tego co widzę to sterują jakimiś światełkami i zapisują w chmurze konfigurację komputera
Stare są sterowniki od nvidii ale możliwe że to przez niewspieraną kartę graficzną
Odinstalowałbym w Avast w ustawieniach -> komponenty wszystko oprócz ochrony plików, www i email
i wyłączyłbym w ustawienia główne Usługi reputacyjne, CyberCapture i utwardzenie systemu.
Ogólnie to zmieniłbym antywirus na Kaspersky Free ponieważ nie muli tak systemu i jest bez reklam w przeciwieństwie do Avasta
Dziwne jest to że uruchamia tobie się dziwne zadanie iexplorer i strona skype
Wejdź w ccleaner -> narzędzia ->autorstart-> zaplanowane zadania i usun zadanie zawierające iexplorer albo skype
Razer Synapse usunac nie moge, bo wspiera moja klawiature i myszke razera, z pozostalymi plikami zajme sie wieczorem i dam znac co i jak