Hejka
Chciałbym przedłużyć kabel od głośnika wieży. Niestety nawet nie wiem jaki to typ/nazwa końcówki
Czy są jakieś gotowe przedłużacze ? Jestem lewy w lutowaniu takich kabelków więc wolałbym nawet droższe ale gotowe rozwiązanie
Jaka wieża? Ja przy mojej starej od Sonego też taką końcówkę miałem. Nie wiem jak to się nazywa, ale nie widzi mi się łatwe rozwiązanie ze względu na nietypowość wtyczki.
Zapytałem się na grupie na Facebooku “Testerzy Videotestów”. Jak czegoś się dowiem, to się odezwę.
Ja bym się nie bawił z końcówką, tylko po prostu rozciął kabel kilka cm od wtyczki i go przedłużył jakims dosztukowanym przewodem o podobnej średnicy. Najlepiej byłoby to zlutować, ale na upartego można nawet skręcić i zakleić taśmą izolacyjną. Nie jest to sprzęt audiofilski, więc różnicy większej nie będzie.
…ale spoina musi być platynowa, a sam przewód złoty inaczej jakość dźwięku drastycznie spadnie. Sprawdzone info! Powtarzam to co na jakimś audiofilskim forum przeczytałem:P
jest to mini wieża PIONEER X-EM26
Odetnij tą wtyczke z pięciocentymetrowym przewodem, skręć i zalutuj z obu stron przedłużkę , zaizoluj i gotowe. Nie pomyl polaryzacji.