Przedłużenie umowy w Erze i Nokia E51

Umowę z Erą będę mógł przedłużyć dopiero za kilka miesięcy, i czekam na to z niecierpliwością, bo chciałbym przy okazji przedłużania umowy wymienić sobie telefon na Nokię E51 i tutaj właśnie jest moje pytanie do Was. Czy przedłużał ktoś z Was ostatnio umowę z Erą i czy jest jeszcze dostępna Nokia E51? Bo w cennikach Ery pisze, że jest dostępna tylko do wyczerpania zapasów. Bardzo proszę o odpowiedź.

Też jestem w erze. Nieco ponad rok temu brałem właśnie e51 i nie wiem jak jest teraz z dostpępnością tego modelu u nich. Ale na Twoim miejscu radziłbym Ci się zastanowić nad tą Nokią. Mi ten model nie przypadł do gustu. Bardzo mały wyświetlacz, ciucgo gra głoścnik i ledwo można było usłyszeć telefon w komunikacji miejsckiej lub na ruchliwej ulicy. Jego plusem jest dobra jakość WI-FI w porównaniu do Omni (którą teraz mam), ale przeglądając internet na e51 to jest koszmar. Jak już wspomniałem wyświetlacz jest mały i nie za bardzo do tego się nadaje.

Po pierwsze na stronie jest napisane, a nie pisze.

Po drugie nawet nie rozważaj tej nokii. Bardzo kiepska. Nawet za darmo nie brałbym jej.

Sorry, za głupi błąd, ale pisałem szybko i do tego w nocy.

Wracając do tej Nokii to mam z nią prawie codziennie do czynienia i mi się osobiście podoba, więc dalej prosiłbym o informację czy jest jeszcze dostępna w ofercie Ery, przy przedłużaniu umowy.

Z innej beczki, jaką Wy: Stały_bywalec i qwerty01 polecalibyście mi Nokię, posiadającą Symbiana, podobną do E51 tylko, że lepszą? Wiem, że jest E52 ale to już “za wysokie progi jak na moje nogi”. :wink:

E52 jest to jeden z najgorszych modeli nokii ostatnich lat…Strasznie awaryjny…E51 to troszke stary telefon jak na dzisiejsze standardy ale jeżeli potrzebujesz tylko do rozmów/smsów i potrzebujesz telefonu z dobrym odbiornikiem WLAN (E51 ma jeden z najmocniejszych nadajnikow WLAN w telefonach) to bedzie on dla Ciebie dobry… wszystko zależy od tego do czego ten telefon będzie głównie wykorzystywany…

Sam korzystam z E51 i jestem z niej bardzo zadowolony. Bateria w miarę trzyma,wytrzymała obudowa.

qwerty01-napisz dlaczego tak uważasz?

Nie potrzebuję super nowego telefonu, wystarczy mi Nokia E51 (na dzień dzisiejszy posiadam Nokię 6230i, więc dla mnie będzie aż nadmiar radości). Tylko, że wciąż nie dowiedziałem się czy jest jeszcze dostępna w przedłużeniu umowy w Erze.

@jacekcrv

Również tak uważam, mój tata posiada taką Nokię i również jest z niej bardzo zadowolony.

Już tłumaczę: poza kiepskim dźwiękiem z głośnika, ciągłym formatowaniem symiana (tutaj winny jest system a nie telefon) co krótki okres czasu, b. kiepski aprat (przekłamania kolorów niesamowite). Miałem telefon przez 3 dni i mało co nie wyleciał przez okno tak mnie denerował. Muli nawigacja (za słaby cpu), strony www też wolno wyświetla (ratunkiem jest opera, ale też nie jest ona wspaniała), i jak mnie pamięc nie byli nie było stopera i timer’a.

To jest właśnie Symbian…Ale nawigacja nie powinna mulić bo telefon ma 369 MHz co dla nawigacji na symbiana jest wystarczającą ilościa, no chyba że jest zawalony mp3, zdjęciami, programami, itp…Do telefonów z systemem wgrywa się tylko to co najważniejsze. Prawdziwy muł to E50 ze swoim procesorem 235 MHz…To dopiero muł

To nie jest telefon do muzyki. Wystarczy, że słychać jak dzwoni.

Tu winny jest użytkownik który nie potrafi używać telefonu z Symbianem.

Lepiej niż w serii N.

Seria E nie jest do robienia zdjęć.

E51 nie jest złym telefonem. Jeden z lepszych telefonów jaki wydała Nokia. Jak nie zależy ci na aparacie i na muzyce bierz Nokie.

Chłopie jak może być winny użytkownik symbianu skoro bez instalacji żadnych dodatkowych aplikacji słuchanie radia powoduje wyjście z wbudowanej aplikacji lub reset samego telefonu. Czasem walnie błędem krytycznym. Opisuję tutaj _czysty_ symbian. Nie zawsze się to zdarza, ale raz w tygodniu.

Wiem, że ten telefon nie jest do robienia zdjęć, ale żeby każde zdjęcie miało za dużo odcieni niebieskiego/fioletowego.

Ważne, żeby było słychać kto dzwoni? Bardzo słabo słychać z długością posiadania telefonu. Z każdym miesiącem coraz słabiej. Muzykę słucham na słuchawkach, a nie puszczam na głośniku telefonu (jak jakiś rumun).

Są telefony które specjalizują się “do zdjęć” np. SE K800, Nokia N95,są telefony do muzyki- wspaniała seria “W” SonyEricssona i są takie telefony które nastawione są na odbiór smsów, maile, rozmowy, długi czas czuwania- np. E51… Jeżeli dzieje się Tobie tak na czystym symbianie że się Tobie wyłącza zawiesza to spróbuj wgrać nowy soft niebrandowany.

Qwerty Ty chyba nie wiesz co piszesz. Ciągłe formatowanie ? Telefon mam od ponad roku i tylko raz go aktualizowałem, ani razu nie zdarzyło mi się go formatować. Wiesz do czego służy telefon serii E z nokii ? Patrząc po Twoich wymaganiach to seria N pasuje.

Dobra powiedzieliście mi już wady i zalety Nokii E51 (które mnie tak bardzo nie interesują, bo już wiem coś o tym), ale wciąż nikt mi nie powiedział czy ta Nokia jest (lub będzie jeszcze) dostępna w ofercie Ery dla Stałych Abonentów przy przedłużaniu umowy.

Według danych ze sklepu ery można ten telefon zamówić. Dokładniejszej odpowiedzi może udzielić Ci konsultant na infolinii ery.

Telefon powinien być dostępy.

Sony Ericssony z serii W (walkman) mają słabą, jakość na standardowej akustyce, zmiana akustki = utrata gwarancji.

W910 + słuchawki sennheisera na standardowych sterownikach grał bardzo przyzwoicie bas głęboki, nie narzekałem a po zmianie sterowników to już cudownie grał :wink: Gwarancją bym się nie przejmował najwyżej grywasz orginalny soft za pomocą Software Update i są normalne sterowniki. Zresztą teraz za byle co, anulują gwarancję, mówią że zalany itd…Mi jak złamał się dżojstik w K800 to nawet nie poszedłem oddać na gwarancji tylko sam rozkręciłem kupiłem oryginalną, używaną klawiaturę- tę od dżojstika i i nawet przy gwarancji by się nie skapli bo telefon nie ma żadnych plomb…Wszystko załatwiłem sam w domu w 1 dzień a tak tydzień musiałbym czekać aż wielce łaskawie przyślą mi z serwisu…

@jacekcrv

Dziękuję za odpowiedź, mam nadzieję, że w lipcu jeszcze ta Nokia będzie dostępna.