Przedłużenie umowy z play i wybór nowego telefonu

Witam!

1. 3 czerwca 2008 r. podpisałem umowę z play, a konkretnie na play abonament 40 na dwa lata. Z tego co się orientuje mogę ją przedłużyć 3 miesiące wcześniej, czyli wypadałoby to okres po świętach wielkanocnych. Ostatnio dość mocno zmieniły się dostępne taryfy (zdaje się jest w moim zasięgu tyko longplay 29 i 49), a ja chciałbym pozostać przy tych moich 40zł/mies. do których się już przyzwyczaiłem. W cennikach aktualnych jest coś takiego jak replay - załapię się jeszcze na to?

2. Druga sprawa to wybór telefonu… W ofercie tego operatora nie widzę aktualnie nic ciekawego w przystępnej cenie. Rozważam wzięcie jakiegoś telefonu za 1zł i sprzedanie go na np. allegro od razu po zakupie. Mógłbym dołożyć oprócz tego około 300zł z własnej kieszeni. Nokia 6600i slide nowa według allegro kosztuje ~450zł, więc w optymistycznej wersji miałbym razem koło 750zł. Ewentualnie jest jeszcze w ofercie replay abonament 40 jakiś telefon, który dałoby się drożej sprzedać?

3. Teraz ostatnia kwestia, czyli wybór telefonu dla mnie. Całość z wysyłką musiałaby kosztować do 750zł. Chodzi mi o jakiś używany z allegro najlepiej. Myślałem o htc touch pro, htc magic, htc dream (g1). Do wszelkich samsungów, nokii mam wstręt, iphone’a raczej w tej cenie nie dostane, poza tym nie podoba mi się. W sumie wybór mam pomiędzy windows mobile a androidem. Telefonu używałbym do dzwonienia, mało sms, nawigacji, jako kalendarz, czasami internet (po wifi). Klawiatura chyba nie jest mi koniecznie potrzebna.

1. REAPLAY jest tylko w nowy LONGPLAY’ch, czyli możesz wziąść REAPLAY, ale będziesz musial wybrać któryś z nowych abonamętów. Możesz wziąć też OnePLAY PRO 40.

2. n6600i to otymalny wybór.

3. Będzierz któryś Androidów. Rozumien, że telefon ma służyć przez ok. 2lata. Pomyśl nad Samsungiem i5700 GALAXY Spica. Wiem, że pisałeś, iż nie lubisz Samsungów, ale ma on kilka zalet odnosząc się do magica i G1. 1. wiekszy ekran; 2. więcej RAMu i lepszy procek; 3. tańszy ( nowe po ok. 550-600zł chodzą na allegro); 3. zapowiedziane aktualizacja do Androida 2.1; 4. otwarzacz Divx i Xvid

Czy do galaxy spica jest sense ui? Bardzo podoba mi się właśnie to sense zarówno pod wm, jak i androida.

edit:

Tego samsung wygląda całkiem przyjemnie na różnych filmach, które można znaleźć w sieci… Martwi mnie jednak to, że nie ma on przynajmniej na razie wsparcia xda-developers… Oznacza to chyba to, że w przyszłości powstanie na niego mało “gotowanych romów” czy jak tam się nazywają te nieoficjalne wersje androida.

Ma on dużą przewagę na magiciem? Da się go tak samo łatwo zrootować, odblokować multi-touch?

Na Spice jest wiele ugotowanych ROMów już poszukaj dobrze w internecie(na polskim forum o androidzie jest dział dla nieo). Na XDA nigdy go nie będzie, bo to forum dla miłośników HTC( jaka walka była aby utworzyć na XDA pod fora dla m.in. Omnii II).

Na Samsunga nie ma sense, ale w 2.1 jest ich wlasna nakładka tzw. TouchWiz, która moim zdaniem lepiej wygłąda niż nakładka HTC. Jest także kilka darmowych nakładek w markecie :wink:

ROOTa da się zrobić jak każdym Androidzie( chyba nawet łatwiej niż w HTC). Multitoucha na 1.5 nie ma, ale jest już na 2.1 (mówie tu o oficjalnych ROMach :slight_smile: )