Witam!
-
3 czerwca 2008 r. podpisałem umowę z play, a konkretnie na play abonament 40 na dwa lata. Z tego co się orientuje mogę ją przedłużyć 3 miesiące wcześniej, czyli wypadałoby to okres po świętach wielkanocnych. Ostatnio dość mocno zmieniły się dostępne taryfy (zdaje się jest w moim zasięgu tyko longplay 29 i 49), a ja chciałbym pozostać przy tych moich 40zł/mies. do których się już przyzwyczaiłem. W cennikach aktualnych jest coś takiego jak replay - załapię się jeszcze na to?
-
Druga sprawa to wybór telefonu… W ofercie tego operatora nie widzę aktualnie nic ciekawego w przystępnej cenie. Rozważam wzięcie jakiegoś telefonu za 1zł i sprzedanie go na np. allegro od razu po zakupie. Mógłbym dołożyć oprócz tego około 300zł z własnej kieszeni. Nokia 6600i slide nowa według allegro kosztuje ~450zł, więc w optymistycznej wersji miałbym razem koło 750zł. Ewentualnie jest jeszcze w ofercie replay abonament 40 jakiś telefon, który dałoby się drożej sprzedać?
-
Teraz ostatnia kwestia, czyli wybór telefonu dla mnie. Całość z wysyłką musiałaby kosztować do 750zł. Chodzi mi o jakiś używany z allegro najlepiej. Myślałem o htc touch pro, htc magic, htc dream (g1). Do wszelkich samsungów, nokii mam wstręt, iphone’a raczej w tej cenie nie dostane, poza tym nie podoba mi się. W sumie wybór mam pomiędzy windows mobile a androidem. Telefonu używałbym do dzwonienia, mało sms, nawigacji, jako kalendarz, czasami internet (po wifi). Klawiatura chyba nie jest mi koniecznie potrzebna.

)