Przeglądając aukcje nie moge powiększyć zdjęć

Witam. :mrgreen: :mrgreen:

Chciałbym poprosić o rade co zrobić w takiej sytuacji a uniknąć formata.

Ostatnio z neta mój stary ściągnął jakiś syfski program wymagający środowica java (jak co to ja jave mam). Akurat podpatrzyłem jak to kończył to instalować. Wtedy pobierały się automatycznie jakieś aktualizacje albo dodatki do javy.

Super. Wszystko chodziło (wg. niego) jak w zegarku. A jak ja zacząłem korzystać z kompa to myślałem że mnie szlag trafi! Np. najbadziej co mnie wkurza to to że np. na allegro przy przeglądaniu aukcji nie moge popatrzeć na zdjęcia obrazujące przedmiot.

Problem przedstawia obrazek:

tonieto2ll8.jpg

Ogólnie rzecz biorąc: Nie moge kliknąć na obrazek 1 lub 2 w celu jego powiększenia. Poprostu jak klikam nic sie nie dzieje.

Help me! People!

Sprecyzuj system, przeglądarkę i zmień temat na jakiś lepszy, wtedy postaram się pomóc :slight_smile:

Tak jest mistrzu! :mrgreen: :mrgreen:

Mój system, albo odrazu komp:

System: Windows xp sp2

RAM: 256 DDR

Grafa: Readom 9200 se

CPU: Athlon 2500+, 2.2 GHz

HDD: 160 Gb

A przeglądarka: Internet Exploler (coś koło 6.0)

skrypty te do powiększenia napisane są w js

zainstaluj javę

ne0 czytałeś temat?

Możliwe, że Twój tata ściągnął program [nakładkę] na IE, która blokuje JavaScript’y. Jeśli jednak nie jest to wina IE (najlepiej jest to sprawdzić, np. testując przeglądarką na tej stronie) to spróbuj zainstalowany program usunąć poprzez Dodaj/Usuń programy.

A jeśli jest on niewidoczny to proponuje zrobić przywracanie systemu (aby tego dokonać wchodzisz: Start :> Uruchom :> wpisujesz: %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe, a następnie postępujesz z instrukcją w oknie)

Zainstalowałem nową jave i nic. To chyba trzeba zainstalować jeszcze format javascript. Tylko nie wiem skąd ja mam go wziąść… pomorzecie>?

bo jak sie te zdjęcia chcą wczytywać to pisze na dole w stopce “błąd na stronie (coś tam) javescript”

spróbuj na innej przegladarce, np. Firefox.

No dobra. Ale to co sie stało? Przeglądarka padła?

Złączono Posta : 19.06.2007 (Wto) 12:21

Problem został rozwiązany. Przeinstalowałem system.