Przeglądanie internetu offline


#1

Witam !

Z powodu, że korzystam z internetu mobilnego chciałbym ograniczyć ściąganie niepotrzebnych rzeczy. Faktem jest, że też nie wszędzie mam zasięg. Właśnie dlatego chciałbym przeglądać internet offline. Wiem z czym to się je, jednak pobierałem kiedyś strony całościowo. Generalnie chciałbym stworzyć bazę stron na swoim dysku twardym, i w momencie podłączenie do Internetu program którego poszukuję pobierał by “aktualizację” treści stron internetowych ( nowe arty, wspisy, posty na forum), żebym nie musiał się o to troszczyć i żeby nie pobierał niepotrzebnie pobranej raz grafiki. Poszukuję programu darmowego lub płatnego. Proszę o radę !


(system) #2

Nie da się przegladać czegoś co jest tylko fnline offline. Nie obejrzysz filmiku na YT wcześniej go nie ściągając, ale możesz zapisać stronę internetową i przejrzeć ja później.

CTRL + S


#3

Oczywiście, że się da takie coś zrobić, i sam wiem jak ale chce uniknąć odkrywania koła na nowo pisząc własny soft. Wiem, ze zapisywałem całe witryny, np. strony internetowe ze wszystkimi linkami, plikami etc. etc. w ramach jednej witryny, i chodzi mi o coś takiego, tylko ze z inteligentnym synchronizowaniem.


(fobo) #4

http://www.dobreprogramy.pl/Offline-Exp … 35164.html

Raz ściągasz strony a później tylko aktualizacja


#5

Fakt, ten offline explorer jest fajny ale chyba przeceniłem budżet jaki chce na to przeznaczyć , poniewaz jest to 150$ a tyle nie chce dać za tego typu soft. To już prędzej przerobię jakiś program freeware po swojemu. Jednak może są tańsze alternatywy ? Nie, nie chodzi mi o proxy.


(fobo) #6

Probramów typu Offline Explorer jest kilka.

Wpisz w google: “offline browser” są też darmowe


(zeki) #7

a może o Teleport pytasz? To onegdaj była bodaj najpopularniejsza aplikacja do zasysania stron.


(_nikt79_) #8

WinHTTrack - darmowy z możliwością uaktualnienia raz pobranej strony.


#9

Dokładnie czegoś takiego szukałem. Nie jest to wszystko czego oczekuję, ale program ten obsługuje szeroko parametry wejściowe więc można to oskryptować, dodatkowo jest to Open Source więc mając kod mogę to dołączyć do swojego programu, nawet udostępniają api w postaci haka z zagłówkami funkcji coby po kodzie nie szukać. Dzięki wielkie za pomoc !