Przeglądarja EDGE i miganie kursora


(Bartosz82) #1

Od wczoraj w sumie zauważyłem na moim windows 10 w przeglądarce Edge, że gdzie kolwiek bym nie wszedł - nawet tutaj na dobreprogramy.pl i klikne w dowolnym miejscu ekranu myszką to pojawia mi się kursor taki do pisania. Kursor miga w miejscu gdzie kliknę myszką. Jednak nic pisać nie mogę. Trochę to dziwne, ale nie mam pojęcia czemu tak jest. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem. Czy u Was też tak jest w przeglądarce Edge ? Czy ktoś może mi pomóc ?


(Domker) #2

Daj sobie spokój z Edege :wink: jest wiele lepszych przeglądarek.


(Bartosz82) #3

Od początku windows 10 używam tylko Edge i dlatego jestem ciekaw co jest powodem zaistniałej sytuacji i jak to naprawić ? Mam nadzieje, że to nie wirus ? albo coś źle ustawiłem w ustawieniach ?
Lepszych przeglądareik niema. Google chrome i Firefox pamięciożerna i zasobożerna.


(sultan13771) #4

Bez przesady. Aż tak źle nie jest by karać się Edge.:wink: Firefox 52 chodzi całkiem dobrze, Google swojego Chroma też zaczęło odchudzać. Poza tym na tych przeglądarkach świat się nie kończy.


(Bartosz82) #5

Czyli nikt nie spotkał się z takim problemem w przeglądarce Edge jak ja ?
Co do firefox to nie mam ochoty siedzieć i w about:config ustawiac cos na false czy coś. Miałem na systemie windows 7 i ciagle tam musialem dłubać żeby lekko działała i szybko. A chrome to jak mi przy instalacji napakował folderów na dysku i działał jak wyrzymaczka do lodów to wyrzuciłem,
Teraz od kąd mam nowy laptop z windows 10 używam tylko Edge. Niema innych przeglądarek. Taka opera tez jest badziewna. A innych przeglądarek chromo podobnych i firefoxowo podobnych nie chce :slight_smile:


(sultan13771) #6

Więc co to masz za komputer ,że Ci tylko Edge dobrze chodzi ?

Więc trzeba poszukać takich które nie pochodzą Chroma i liska. Qupzilla jest całkiem lekka. No chyba że wolisz Internet Explorera. :laughing:


(Bartosz82) #7

Czy ktoś może mi pomóc ? instalacja innej przeglądarki nie wchodzi w grę. Czy to może być wina wtorkowej aktualizacji ?


(krystian3w) #8





(Bartosz82) #9

Sprawa rozwiązana. Przyczyną było włączenie w przeglądarce Edge tej funkcji:

Także dziękuje wszystkim za pomoc :slight_smile: