Mam problem w ostatnim czasie z Chrome (czyściłem ciasteczka, pamięć podręczną itd.) przeglądarka bez powodu zaczyna się przycinać, a niektóre strony wczytują się bardzo długo lub trwa to w nieskończoność aż do czasu jak zrestartuję przeglądarkę.
przeskanuj kompa Adwcleaner i MBAM Odinstaluj antywirusa i zainstaluj np secureaplus (jest leciutki i nie zamula przeglądarki ) Dodatkowo zamiast chrome możesz sobie przetestować Slimjet :)(nie żre tyle ramu ) Jak używasz jakiegoś adblocka typu adblock plus adfender adguard itp to zainstaluj sobie rozszeżenie do przeglądarki o naziw ublock origin bedzie skuteczniej i szybciej Zawsze możesz sobie jeszcze przeglądarkę palemoon przetestować Jak wolisz te coś ala firefox. Możliwe że Usługa windows update ci zamula wyłącz auto updaty lub zatrzymaj usługę na stałe. Windows defender też potrafi zamulić jak i ta cała usługa indeksowania windows search. DWS lite można pozbyć się kilku bolączek z telemetrią która też potrafi zamulić. Dodatkowo bo raczej masz HDD możesz np przeczyścić kompa programami wise care odkurzacz ccleaner z ccenhancerem i po czyszczeniu zrobić defragmentację defraglerem.
Dla pewności sprawdz jeszcze w programie OCCT czy nic się nadmiernie nie grzeje. Sprawdz dysk w crystal disc info czy nie jest uszkodzony.
Na początek może zaktualizuj ją do nowszej wersji 53.0.2785.143. Jeżeli to nie pomoże, to spróbuj zrobić to o czym napisał w powyższym poście MrBeckham666.
Ja proponuję też zajrzeć do USTAWIENIA->ROZSZEŻENIA i tam usunąć jakieś niepożądane dodatki, ewentualnie jak chcesz to kompa ci mogę zdalnie przejrzeć.
dodatkowo zawsze jeszcze możesz zmienić dnsy na open DNS bo czesto te od dostawcy sa do niczego.
Sam open dns używam i sobie chwale jest dużo sprawniej od tego co oferuje mi Orange :)