Przeglądarka Chrome mocno zwolniła i często się zawiesza

Witam

Mam problem w ostatnim czasie z Chrome (czyściłem ciasteczka, pamięć podręczną itd.) przeglądarka bez powodu zaczyna się przycinać, a niektóre strony wczytują się bardzo długo lub trwa to w nieskończoność aż do czasu jak zrestartuję przeglądarkę.

Wersja: 53.0.2785.116

System: Windows 7

Czy ktoś ma jakieś pomysły?

przeskanuj kompa Adwcleaner i MBAM :slight_smile: Odinstaluj antywirusa i zainstaluj np secureaplus (jest leciutki i nie zamula przeglądarki ) Dodatkowo zamiast chrome możesz sobie przetestować Slimjet :)(nie żre tyle ramu ) Jak używasz jakiegoś adblocka typu adblock plus adfender adguard itp to zainstaluj sobie rozszeżenie do przeglądarki o naziw ublock origin bedzie skuteczniej i szybciej :slight_smile: Zawsze możesz sobie jeszcze przeglądarkę palemoon przetestować :slight_smile: Jak wolisz te coś ala firefox. Możliwe że Usługa windows update ci zamula wyłącz auto updaty lub zatrzymaj usługę na stałe. Windows defender też potrafi zamulić jak i ta cała usługa indeksowania windows search. DWS lite można pozbyć się kilku bolączek z telemetrią która też potrafi zamulić. Dodatkowo bo raczej masz HDD możesz np przeczyścić kompa programami wise care odkurzacz ccleaner z ccenhancerem i po czyszczeniu zrobić defragmentację defraglerem.

Dla pewności sprawdz jeszcze w programie OCCT czy nic się nadmiernie nie grzeje. Sprawdz dysk w crystal disc info czy nie jest uszkodzony.

Na początek może zaktualizuj ją do nowszej wersji 53.0.2785.143. Jeżeli to nie pomoże, to spróbuj zrobić to o czym napisał w powyższym poście MrBeckham666.

Ja proponuję też zajrzeć do USTAWIENIA->ROZSZEŻENIA i tam usunąć jakieś niepożądane dodatki, ewentualnie jak chcesz to kompa ci mogę zdalnie przejrzeć.

mój skype to: daniel.molenda82 

napisz wiadomość jak będziesz chciał pomocy.

dodatkowo zawsze jeszcze możesz zmienić dnsy na open DNS bo czesto te od dostawcy sa do niczego. 
Sam open dns używam i sobie chwale jest dużo sprawniej od tego co oferuje mi Orange :) 

http://www.pcworld.pl/news/112297/Chcesz.przyspieszyc.Internet.Zmodyfikuj.DNS.html