Przeglądarka grafik na www - poszukuje

Poszukuję przeglądarkę zdjęć na stronę www, chodzi mi o taką w której można ustawić pokaz slajdów lub ręcznie zmieniać zdjęcia wybierając je z listy, dobrze by było gdyby po kliknięciu na obrazek otworzył się on w nowym oknie (nie interesuje mnie robienie dla każdego zdjęcia oddzielnego pliku z powiększeniem, chciałbym żeby to było generowane). Oczywiście wszystko w jednym skrypcie. I najważniejsze: nie chce skryptu który by ściągał wszystkie zdjęcia na raz, nawet jak oglądane jest tylko jedno, pierwsze (tzn. każde zdjęcie ma być ściągane oddzielnie, nie wszystkie na raz), bo takich skryptów mam już pare, a wbrew pozorom znaleźć taki skrypt jaki mi jest potrzebny nie jest łatwo :frowning: . Bardzo proszę o pomoc.

PS. A może mógł by mi ktoś taką napisać :smiley: ???

Kolejno…

• nie tworzy się plików z powiększeniem, bo to nie sciencefiction - przeważnie zgrywa się lub wysyła na serwer duże fotki i można do nich dorobić miniaturki

• czy chcesz to umieścić na serwerze z PHP? jeśli nie - musisz każdorazowo generować listę obrazków i miniatur jakimś skryptem lokalnym, jeśli masz dostęp do PHP sprawa jest “ułatwiona”

• co rozumiesz pod pojęciem ‘pokaz slajdów’? wczytywanie fotek kolejno co kilka sekund?

tak mój serwer posiada obslugę PHP, narazie jadę na przeglądarce zrobionej w Javie

dokladnieie o to mi chodzi

Olbrzymi wybór skryptów znajdziesz na Hotscripts. Pod tym linkiem kryje się lista galerii posortowana wg ocen odwiedzających. :wink: Funkcjonalność oraz to, czy skrypt jest darmowy znajdziesz w opisie - wybierz galerię, która Ci najbardziej pasuje (nie za duża nie za mała).