Przeglądarka K'Meleon - problem


(Trin1ty) #1

WItam

Zainstalowalem sobie nową przeglądarke K'Meleon i jak dla mnie na moj stary komputer jest idealna. Szybka, nie wiesza systemu i na enginie Gecko. Ale jest jeden szkopul. W pasku adresu podczas gdy wpisuje jakis adres na ktorym bylem nie ma autouzupelnienia. Za kazdym razem musze wpisywac cala nazwe strony a w innych przeladarkach moglem 1 litere i juz mialem do wyboru stronke którą chcialem. Czy jest na to jakis sposob?


(squeet) #2

Może spróbuj tak?


(Trin1ty) #3

Nie, to nie to....Mi nie chodzi o te koncówki tylko dokańczanie całych adresów jak to ma miejsce w IE, Operze, Firefoxie itp...


(fiesta) #4

K'Meleon jest oparty na silniku Mozilli więc może przydatny będzie ten tekst o Autouzupełnianiu w tym programie:

http://vivamozilla.civ.pl/old/kroki.html

Pomocne może być również spolszczenie które możesz pobrać stąd:

http://www.megapliki.pl/download/spolszczenie_kameleon(megapliki.pl).rar

(squeet) #5

Zainstalowałem sobie K-Meleona , żeby znaleźć tą funkcję, lecz tam wszystko (no... prawie wszystko) odbywa się w... kodzie programu i about:config ;]

No niestety... Chyba, że ja mam inną wersję :hmmm:

Preferencje to notatnik, w którym trzeba wprowadzić zmiany :wink:

Dotarłem do about:config

Funkcje w FF odpowiedzialne za autouzupełnianie i wyświetlanie adresów pasujących to:

Jesli chodzi o włączenie autouzupełnianie - browser.urlbar.autoFill jest na false - zmodyfikuj na true

Te dwa są odpowiedzialne za pokazywanie adresów pasujących i nie znalazłem wpisu browser.urlbar.autocomplete.showPopup...

Może się inaczej nazywa? Szukam dalej...

UPDATE

Ściągnij nowszą wersję - K-Meleon 0.9.2

Poczytałem na forum i okazuje się, że ona ma już ta funkcję :slight_smile:

Link:

:arrow: DOWNLOAD K-MELEON

Ściągnij, rozpakuj (2x klikasz na plik). Utworzy się folder. I gotowe :spoko:


(Trin1ty) #6

Squeet Pobrałem nowszego Kameleonika i już wszystko gra:) Nawet ładniej wygląda bo poprzednia wersja była dosyc uboga:) Dzięki za pomoc.