Przeglądarka na słaby komputer

Mój problem polega na tym że Internet Explorer podczas przeglądania stron potrfafi czasem zżerać mi około 200MB ram i procesor na 100%. Nie wiem jaką zainstalować żeby była lekka i szybka. Proszę o poradę. Pozdrawiam.

Mój komputer MS Windows XP Home Dodatek Service Pack 3

AMD Athlon XP 2500+,1 GB RAM, GeCube RADEON 9200 SE 128 MB Game Buster

Tutaj rzeczowej odpowiedzi nie oczekuj.

Zainstaluj każdą z nich i wypróbuj - są darmowe.

Na forum możesz co najwyżej wywołać kłótnię o wyższości zielonej herbaty nad kawą zbożową.

Chrome lub Opera.

myślę że Opera

miałem kiedyś celerona 433MHz 128 mb ram i w ogóle opera nie obciążała mi kompa. sprawdź u siebie.

Dopbrze - popróbuje. Dzękuję, pozdrawiam

Firefox 2.

polecam google chrome, na moim netbooku z intel atom uruchamia się najszybciej ze wszystkich przeglądarek

Polecacie to co się wam podoba lub do czego się przyzwyczailiście, nie macie problemu jak kolega że mu komp nie wyrabia

Engardo Alvarez wyprubuj K-Meleon

dość długo byłem “zmuszony” do używania, i powiem że może zaskoczyć na słabszym sprzęcie

Możesz też sprawdzić produkt o wdzięcznej nazwie arora jeśli nie odpowiada ci silnik Gecko

zdecydownie google chrome…

ja polecam jedna z nich

Opera

K-Meleon

Avant Browser

Engardo Alvarez , mozliwe, że jakiś syf korzysta z IE

przeskanuj

http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html

Poza tym polecam Operę.Lekka, obecnie najszybsza i funkcjonalna.

http://www.dobreprogramy.pl/Opera,Progr … 12614.html

ktora-przegladarka-internetowa-jest-najlzejsza-t384549.html

Komp jest czysty - niedawno Gutek pomagał mi usuwać syf z kompa. tores1977 - dzięki za propozycję - wypróbuję (jeśli dobra to z góry dzięki). Reszcie też dziękuje za pomoc - mam co testować - instalniemy zobaczymy. Jeszcze raz dzekuję, pozdrawiam. Temat zamykam.

Jeśli już to najnowszą 3.6. Jaki jest sens instalowania starszej wersji lisa, skoro autorowi zależy na małym obciążeniu komputera?

A najlepiej tak jak koledzy pisali - Chrome albo Opera.

Lisek z dodatkiem fastestfox a dodatkowo Tutaj jest podobny temat

Pozdrawiam