Jaka przeglądarka www będzie najlepsza na tablet Xiaomi jeśli zależy mi na jak najlepszej jakości tłumaczeniu stron (mam Brave na smartfonie i słabo tłumaczy, wychodzi mu jakiś bełkot) i możliwości importu zakładek z pliku HTML (nie chcę używać synchronizacji)?
AI twierdzi, że Kiwi, ale ma słabawą ocenę. Może jest coś lepszego, co spełnia powyższe kryteria?
Może dowolna co dodała rozszerzenia MV3 instalowane minimum ze rozpakowanego pliku ZIP/CRX:
(Rozszerzenie Edge/Chrome z certyfikatem (podpisane) jest od 6-10 miesięcy we „wiecznej” becie)
Jakość tłumacza w Brave może wynikać z ich własnego silnika i wspomagania ich przez swoje SI o nazwie „Leo”.
Z importem zakładek z pliku HTML może być gorzej.
Co do Kiwi to raczej bez forka będzie to tykająca bomba (rok bez aktualizacji, choćby luk 0-day).
Dlaczego sync’u nie chcesz używać??
Zaskoczyłaś mnie… O prywatność chodzi?? Jeśli przywykniesz do synchronizacji, to nie odwykniesz od tego. Sam używam Chrome na Smartfonie i super zakładki synchronizuje.
Co do tłumaczenia, to Chrome ma opcję tłumaczenia stron WWW. Tekst przetłumaczysz w Tłumaczu Google, podobnie z Dokumentami Google, jeśli używasz.
Może jej nie wystarcza AdGuard DNS po DoH/DoT w tablecie (do blokady reklam) i nie chce przepłacać na licencji wieczystej do natywnej apki:
Być może kiedyś synchronizacja Googla uznała czysty profil za ten z którego ma pobrać dane do aktualizacji (wielka eksterminacja).
Faktycznie, Kiwi została porzucona. Zainstalowałam ostatecznie Vivaldi i zaimportowałam se te zakładki. Tłumaczenie podobno jest w nim słabawe, no ale to chyba będę musiała używać jakiegoś dodatku albo po prostu czytać na Chrome, a Vivaldi używać tylko do polskich stron.
Teraz walczę z hasłami i w sumie nie bardzo wiem, jak je tam przerzucić, bo nie ma opcji importu. Podobno trzeba jakieś zabawy z aplikacją KeePass uprawiać, ale nie wiem, czy to jest tego warte. Wygląda, że nie ma prostego sposobu ![]()
Narzędzia Microsoftu całkiem fajnie tłumaczą.
@krystian3w nie pisałem tu o AdGuard DNS.
@Bradlee no na pc używam Edge, bo ma fajny syntezator mowy.
@betmariss hasła wrzuć do menedżera hasel, np. Google Passwords.
Ale fork Chrome z dodanym wsparciem MV2/MV3 typu Lemur lub chińska Quetta pozwoli na testowanie AdGuarda dla Chrome:
Ma większe możliwości od DNS i mniej bugów, gdzie wybiera się przywrócenie reklam dla przywrócenia działania strony.
Który AdGuard jest lepszy na Chrome, bo widzę że ostatnio już na You Tube ten drugi wpuszcza jakieś reklamy sponsorów itp.?