Przeglądarka nie wyświetla wszystkich stron, proszę o pomoc


(7 Swirus) #1

Witam, mam nadzieję że mi ktoś pomoże ponieważ mam pewien problem i nie wiem z czego może on wynikać.

Oto opisanie sytuacji i problemu:

Robiłem ostatnio format komputera, wymazałem wszystko z obu dysków i zainstalowałem Windows 7.

Później zainstalowałem sterowniki które miałem w opakowaniu + czasową darmową wersje Norton Antiwirus.

Wiadomo, trzeba korzystać z internetu, więc podpiełem kartę Wi-Fi USB i zainstalowałem z płyty oprogramowanie do niej.

Przed formatem wszystko działało poprawnie, jedynie teraz mam taki o to problem:

Gdy włączam przeglądarke, i przykładowo wchodzę na jakąś stronę np http://dobreprogramy.pl to albo mi się strona włączy, albo i nie. Jeżeli mi się nie włączy to wychodzi taki komunikat

Nie udało się nawiązać połączenia


Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem .


Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

i w tym momencie, gdy odświeże stronę kilka razy, to zaczyna się ładować i działa normalnie, lecz gdy z tego adresu przejde znowu na inny, dzieję się to samo.

Gdy np. Wchodzę na forum tematyczne, na którym widnieje shoutbox, nie ładuje mi go.

Czasami gdy wchodzę na jakąś stronę, jest ona biała, napisy są na czarno a linki na które mogę nacisnąć są w kolorze niebieskim, obrazki się nie ładują.

Chciałbym dodać że na internecie mobilnym iPlus wszystko działa poprawnie, z routera korzysta jeszcze jeden komputer ale nie słyszałem by ktoś z rodziny skarżył się na problemy z łączem.

Proszę o pomoc i o wyjaśnienie mi co mam w tym przypadku robić i prosiłbym żeby tu wypowiadały się osoby które na pewno mi pomogą, bo pisanie tekstów typu "zrób re-install" nie pomagają, ponieważ problem występował na Internet Explorer jak i na Mozilla Firefox.

Jeżeli ktoś może mi pomóc to proszę prosto i sensownie wyjaśnić co mam zrobić by to naprawić, tak żebym zrozumiał i nie miał z tym problemu.

Dziękuję. :slight_smile:

@down

Ok, zmieniłem tytuł, zaraz zapoznam się z linkami które mi podesłałeś.


#2

freszol , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(Rar Ok) #3

Umnie było podobnie,strony blokował antywirus,nie wystarczy go wyłączyć lecz trzeba go odinstalować specjalnym programem,tak było w przypadku Avasta.


(7 Swirus) #4

Czy mógłbyś mi podać nazwę tego programu?

Przed chwilą odinstalowałem Norton Antiwirus 2010 w panel sterowania/odinstaluj program i zrestartowałem komputer. Problem występuje nadal.


(Chillout) #5

http://www.dobreprogramy.pl/Norton-Remo … 12812.html

Ewentualnie zainstaluj ponownie nortona i tym narzędziem go odinstaluj.


(7 Swirus) #6

Już minął problem, dziękuje za pomoce ale jakoś samo przeszło.

Zakmnąć temat :slight_smile: