Mozilla Firefox średnio 1 albo 2 razy dziennie ma awarie wszystkich kart lub crashuje, sprawdzałem inne przeglądarki i też są problemy. Ostatnio nawet gdy gram w League of Legends to gra też crashuje. Robiłem skany przy użyciu:
Malwarebytes Anti-Malware, Dr. Web, Adwcleaner, tdsskiller.
Próbowałem też zainstalować grę na innym dysku i nie pomogło (wcześniej była na systemowym a teraz jest na hdd). Nie mam pojęcia już co robić i liczę na pomoc.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\mahbo\Desktop fixlist.txt (5,8 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Proponuję zrobić pełną aktualizację do najnowszej wersji Windows 100 2004
Wysłałem jeden plik do analizy, wykrywany jako koparka BitCoin Decompress
Równocześnie wyłączyłem go z uruchamiania, możliwe, że już zauważyłeś poprawę działania systemu
Jeśli nie jesteś w trakcie aktualizacji (czyli przed, lub już po niej) zrób skan ESET
Sądzę, że można by jeszcze poprawić jakość działania komputera.
Przeszukaj Fora, ewentualnie załóż nowy temat z zapytaniem, które z posiadanych programów GigaByte należy zostawić do poprawnego działania systemu, a których można się pozbyć.
Zmniejszysz przez to liczbę uruchamianych programów w Autostarcie i w Zaplanowanych zadaniach. Jak również ogólnie odciążysz system.
Zwrócę jeszcze uwagę, że możesz zaktualizować Bios płyty głównej, zrobić aktualizację systemu, oraz - po aktualizacji Windows - sprawdzić, czy są dostępne nowsze sterowniki do płyty głównej, grafiki, itd.
Co do nowszych logów, nie musimy nic robić.
Oczywiście, zwracaj uwagę na pobierane pliki, możesz zawsze je sprawdzić na VirusTotal