Witam. Jestem użytkownikiem wortalu od kilku lat, ale drażni mnie od pewnego czasu jedna rzecz. To że programy pocztowe i przeglądarki www są w jednej kategorii. Kiedy powstała ta strona to programów obydwu typów może nie było wiele, ale aktualnie przeglądarki i programy pocztowe, są nie związanymi ze sobą programami i nie rozumiem dlaczego obydwa typy programów, zresztą niezwykle ważnych, są ze sobą połączone. To tak jakby łączyć w jedną kategorię czytniki RSS i komunikatory internetowe. Bez sensu.
Powiecie że Opera zawiera moduł pocztowy, więc w której kategorii trzeba by umieścić Skandynawską przeglądarkę, ale co z tego ? Przeciez konnekt posiada wtyczkę RSS, co nie zmienia faktu że w pierwszej kolejności jest komunikatorem. Poza tym można zawsze w programach pocztowych zrobić linka do Opery przy kliencie m2 (tak się chyba nazywał ten moduł, tak? ).
Wydaje mi się że taki podział jest logiczny i potrzebny, aby zwiększyć czytelność kategorii odnoszących się do internetu. Wydaje mi się że taka zmiana dla administratorów nie była by zmianą pracochłonną.
Tyle mojego. Pozdrawiam