Sprawy mają się następująco.
Komputer przeczyszczony, pasty termoprzewodzące zmienione. Temperatury spadły, ale wciąż źle chodził. Pojawiał się m.in. blue screen. To jest laptop ASUSa z Windowsem 7, więc przywróciłem go, a raczej próbowałem to zrobić 3 razy - raz podczas instalacji wyskoczył Error (czerwone litery, białe tło, ale wciąż widoczne napisy Recovery in progress czy coś w tym stylu), myślałem, że to wina tego, że jest płytka w napędzie, ale niezbyt - drugi raz wyskoczył na sam koniec (jak wychodziłem z pokoju było 99% zrobione, jak przyszedłem, był Error), za trzecim razem się wgrał (właśnie ukończyłem instalację, zobaczę, co będzie dalej, na razie działa, jutro będę wgrywał software). Po drugiej próbie instalacji, gdy próbowałem odpalić system, to co się już wgrało, wyskoczył blue screen, zrobiłem zdjęcie, oto on:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7c0f243eba3ddd94.html
Nie wiem, czy to sprawia jakąś różnicę: dwie pierwsze próby instalacji były z ustawieniami na dwie partycje, trzecia tylko na jedną.
– Dodane –
Nie dodałem, że przed formatowaniem ciągle przy uruchamianiu uruchamiał się CHKDSK. Wykrywał mnóstwo błędów, po sprawdzeniu nie działał Flash. Teraz, po formatowaniu, przy wykonywaniu jednej czynności, jak uruchamiam drugą, zawiesza się. Mam problem już z wgraniem Kaspersky’ego. Czyżby dysk twardy?
Swego czasu były też problem - zawieszał się na długo, aż w końcu wyświetlił informację, że sterownik ekranu przestał działać. Wgrałem najnowszy sterownik i ten akurat problem minął.