Przejście z 7 na XP - Nie wykrywa zintegrowanej karty siecio


(Jarosz123321) #1

No dobra. Przeinstalowałem z 7 windows XP Home Edition. Wszystko git musztarda, ale gdy wchodzę na XP, instaluje sterowniki, ale nici. W ogóle nie wykrywa internetu, tylko jakieś durne połączenie 1394. Nie wiem w czym tkwi problem, bo sterowniki zainstalowane, dioda z tyłu komputera świeci się jak powinna - na zielono. W menedżerze zadań zamiast znaku pytajnika wyświetla mi się wykrzyknik. Dodam, że wersja 7 jest dalej zainstalowana na dysku, a jej wersja to Ultimate. Może zainstalowanie od nowa 7 coś pomoże? :wink:

Płyta główna: GA-73PVM-S2H


(system) #2

Nie taki "git". Wykrzyknik to też źle! Nie masz sterowników do tej karty Ethernet. Tu są: http://www.gigabyte.com/products/produc ... l=1#driver Wybierz system a potem Chipset/LAN.


(Jarosz123321) #3

Przecież to jest inna płyta główna. Co ma piernik do wiatraka? :stuck_out_tongue:


(system) #4

http://www.gigabyte.com/products/produc ... l=1#driver lub bezpośrednio stąd i będzie "git":

http://download.gigabyte.eu/FileList/Dr ... 3_2kxp.exe


(Piotrekk 80) #5

Co do sterownika to możesz w menadżerze urządzeń sprawdzić jakiej to jest firmy i (o ile jest) dokładny model. Wtedy trzeba będzie wejść na stronę producenta i ściągnąć sterownik, a jeśli tam nie będzie to wpisać w google : ethernet nvidia (w moim przypadku)

Przy okazji nie wiem czy to pomoże ale tutaj co nieco napisane o tym połączeniu 1394

http://support.microsoft.com/kb/307736/pl


(Kpc21) #6

To jest po prostu port FireWire.