Przejście z nesostrady na .. neostrade + TV + livebox

No właśnie w Tym problem, że jestem na 99 % pewny że to hotbird.

Raz, że na balkonie mam antenę cyfry + która jest ustawiona na hot birda, no i obok mam teraz nową antenę z usługi telewizja TP.

Ustawiałem identycznie antenę, tak jak mam na cyfrze + ustawioną.

Kąt odchylenia 31,5 , azymut 187,5 i stopień odchylenia konwertera 5 stopni.

No nic, jutro przyjedzie monter to mi ustawi antenę :roll:

Myślałem, że sam dam radę, ale tu lipa :lol:

Spróbuj podłączyć dekoder Videostrady pod antenę od Cyfry. Rożnica między Hot Birdem i Astrą jest minimalna i mogłeś jej nie zauważyć.

właśnie tak próbowałem, i telewizja od TP działała :lol:

zastanawiałem się, czy są jakieś rozdzielacze sygnału, tak żeby już z anteny od cyfry rozdzielić sygnał tak by podłączyć do dekodera od cyfry, i tego od TP.

Ale pod wpływem emocji zadzwoniłem do montera, i jutro ma się zjawić z rana =P~

Nie do końca jest to rozdzielacz, ale jest coś takiego - konwerter twin. Można też rozdzielić sygnał zwykłym rozgałęźnikiem, ale wtedy trzeba pamiętać, żeby nie włączać jednocześnie dwóch dekoderów, bo można uszkodzić konwerter.

A ja mam takie pytanie. Czy mogę ten dekoder tv SHD 85 z tp podłączyć do kompa? Mam na dachu juz talerz od cyfry i tam sa dwa konwentery i jedno wyjscie jest wolne czy z tego tez dostane sygnal? jesli cos zle napisalem to prosze mnie poprawic. Czekam na porady.

Czy są to 2 konwertery twin (dwuwyjściowe)?

Jeśli nie to po prostu jeden ustawiony jest na HotBirda, drugi na Astrę. Z tego drugiego dostaniesz sygnał, ale z innego satelity, będziesz mógł tam oglądać TV Trwam, TVP Info (częściowo kodowany), TVP Kultura, TVP Historia itp., poza tym wiele zagranicznych kanałów FTA (między innymi Ojroszport /=Eurosport niemiecki/ i Viva niemiecka). Do tego najlepiej kupić przełącznik DiSEqC (czy jakoś tak, kolejność wielkich i małych liter może się nie zgadzać) i przez niego połączyć to z dekoderem Cyfry.

Jeśli masz po prostu 2 konwertery każdy z 2 wyjściami (ew. 1 z i 1 z 2), to możesz podłączyć tam Videostradę.

no ok rozumiem. Ale wlasnie czy moge ogladac to na kompie?

można tylko jest specjalna karta telewizyjna która ma wejście na kartę abonamentową, i wtedy na kompie wszystkie programy z satelity hulają.

Jest ta k.t dość droga…

no to mam wywalic ten dekoder i kupic karte telewizyjna? moge prosic o jakies przykladowe karty np linki na allegro? lub nazwe i cene?

Ja taką kartę telewizyjną widziałem w jakimś numerze PC Formatu…