Przejściówka ARGB (5V/D/G) na ARGB (5V/D/NC/G)?

Witam
Szukam tego typu kabelka/przejściówki. Niestety Deepcool w zestawie CF120 3 in 1 daje tylko taki jeden, a ja potrzebuję po jednym dla każdego wentylatora.

Dokładnie chodzi o opcję podłączenia 3 pin ARGB do 3 pin ARGB z przerwą (“4 pin z niewykorzystanym pinem”? (unpopulated pin), czy jakoś tak, nawet nie wiem jak to po naszemu nazwać).

I wiem, że jest dołączony rozdzielacz. Z tym, że mam 6 wentylatorów (3 140 i 3 120) a ten rozdzielacz ma 5 wejść… Mam własny 8-portowy z zasilaniem SATA, ale tutaj jest właśnie 5V/D/NC/G. W sumie identycznie, jak na samej płycie.

Da się gdzieś to dostać?

PS> Nie, nie mam lutownicy. Nie mam też zdolności, aby lutować aż tak małe rzeczy (w sumie choć większe niby już tak to mimo wszystko w naprawdę niewielkim stopniu).

Jeśli dobrze kombinuję, potrzebujesz przejściówkę “Gigabyte RGB Fusion (3-pin)” <-> “ASUS Aura” - czyli coś w ten deseń:

1 polubienie

Jeśli napis na wtyczce, którą posiadam złożony z liter V D i G o tym świadczy to tak, tego potrzebuję.

W Polsce gdzieś takowy dostanę? Lubię zamawiać z Chin, ale w tym wypadku nie chce mi się czekać…

EDIT: Problem w tym, że nawet ten kabelek z linku, który podałeś jest VDG mobo do ARGB fan, a ja potrzebuję odwrotnie. VDG musi być złączem, a nie wtyczką, jak to jest tutaj…

Coś takiego?

1 polubienie

Dokładnie takie coś.
Z tym, że chciałbym, aby szło krócej niż miesiąc, stąd szukam coś z naszego kontynentu.