Nie wiem jak usunąć tego toolbara z mojego komputera. Jedyne co do tej pory zrobiłam to usunęłam tą stronkę w opcjach intrnetowych—>zarządzaj dodatkami do przeglądarki —>programy—>zarządzaj dodatkami—>dostawcy wyszukiwania–>zaznaczyłam tą deltę i dałam usuń (dla jasności nic to nie zmieniło).
Poza tym znalazłam u siebie taki program C:\ProgramData\eSafe\eGdpSvc.exe, który chyba też należy odinstalować, ale nie wiem jak. Dodam jeszcze, że avast nic nie wykrył.
Proszę o pomoc i dokładny opis krok po kroku co należy robić, gdyż słabo orientuję się w kwestiach komputerowych.
Hoolapp odinstalowany bez problemów, ale przy winzipperze pojawia się komunikat: “wystąpił błąd podczas próby dezinstalacji programu winzipper. Mógł on zostać wcześniej odinstalowany.” I jest pyt.czy chcę usunąć program z listy programy i funkcje, rozumiem, że mam dać, że chce?
Zaktualizowałam Adobe Flash Player i Adobe Reader ze str adobe.com. Z Adobe Reader dziwna sprawa, bo pobrałam nową wersję ze strony adobe, ale jak wchodzę w avasta w zakładkę software updater to przy adobe reader wyświetla mi się informacja: instalowanie aktualizacji i nic z tego nie wynika, powinno być chyba: zaktualizowano? Czy powinnam zaznaczyć :“pomiń program”?
Dodatkowo w raporcie securitycheck, który załączyłam powyżej miałam też “Out of date service pack” i tu już nie wiem jak zaktualizować.
Czy możesz mi wytłumaczyć? Czy bez tego nie mogę przejść do następnego etapu jaki mi podałeś tj.przeskanowania dysku Malwarebytes Anti-Malware?
Na dodatek po ponownym zrobieniu securitycheck adobe flash player nadal jest out of date a pod nim jest drugi, nowsza wersja.
Ok, zainstalowałam flash player i service pack 1, nowy raport z securitycheck:
Mam jeszcze pytanie, widzę, że mam w programach zainstalowany Adobe Flash Player 11 ActiveX wersja 11.8.800.94 oraz Adobe Flash Player 11 Plugin wersja 11.8.800.94. Tzn., że jedną z nich mogę odinstalować? Jaka jest między nimi różnica?