Przekierowania "Web anonymizer"


(jarmk) #1

Witam. Od pewnego czasu, za każdym razem gdy klikam na jakoś odnośnik/link, to najpierw przekierowuje mnie i otwiera mi się jakaś strona "Web anonymizer" z napisem, że mam czekać, a dopiero po ok. 10 s. wskakuje normalna strona..

Jest to zarówno na Firefoxie jak i na IE. Sprawdzałem, nie mam nic dodatkowo zainstalowanego, nie mam dodatkowych wtyczek, nie mam przez proxy, nie mam wirusów...

Proszę o pomoc w pozbyciu się tego...

10492017.png


(Atis) #2

Skoro nie masz wirusów to dlaczego napisałeś w dziale bezpieczeństwo?

OTL - Raport obowiązkowy:

analiza-dezynfekcja-zestaw-nieingerencyjnych-narzedzi-t485632.html#p3059741

Pobierz i uruchom TDSSKiller

Kliknij Start scan i jeśli coś wykryje wybierz Skip

Pokaż raport z tego programu.


(jarmk) #3

No sorry, właśnie się zastanawiałem gdzie zamieścić ten wątek…w takim razie proszę o przeniesienie.

Przeskanowałem tą aplikacją i nic nie wykryło. niby wszędzie wyświetla “ok”.

Tak sobie teraz myślę, że jakiś czas temu kombinowałem ze zmianą adresu IP i może coś z tym namieszałem…

Dodane 11.06.2012 (Pn) 21:08

Teraz skanowałem i coś tam wyryło…tylko jak wrzucić tu ten raport…?


(Atis) #4

Nie wiem jak to napisać żebyś zrozumiał, że masz pokazać logi z OTL.

OTL - Raport obowiązkowy:

analiza-dezynfekcja-zestaw-nieingerencyjnych-narzedzi-t485632.html#p3059741


(jarmk) #5

Ok, mam nadzieję, że dobrze to zrobiłem:

http://www.wklej.org/id/771503/


(Drobok) #6

Masz wstawić log z OTL wg instrukcji

analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html#p3059741

Tak czy siak, założę się że masz soft do proxy :slight_smile:


(jarmk) #7

Ok, już skanuje…a czy proxy…?..nie wiem, nie znam się na tym…

Zaraz wrzucę jeszcze raz raport…

Dodane 11.06.2012 (Pn) 21:41

Mam nadzieję, że teraz dobry wrzucam:

http://www.wklej.org/id/771525/

Dodane 12.06.2012 (Wt) 9:39

Jestem teraz w pracy na innym kompie, innym nr IP i jest to samo…nie wiem co jest…


(Atis) #8

W logach nie widać żadnej infekcji.


(Drobok) #9

przejdź: Panel sterowania -> Centrum sieci i udostępniania -> połączenie np. Połączenie lokalne -> Stan połączenia -> Właściwości -> Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4) -> Właściwości -> ręczne ustawienie dns

Zmień dns na:

Google DNS:

8.8.8.8 (Podstawowy)

8.8.4.4 (Zapasowy)

lub OpenDNS:

208.67.222.222 (Podstawowy)

208.67.220.220 (Zapasowy)

Bądź comodo (te z zrzutu)

dns_png_750x750_q85.jpg