Ponieważ moja karta Wi-Fi w komputerze stacjonarnym uległa degradacji wymyśliłem że mogę jakoś przekierować internet z laptopa po kablu RJ45 na komputer PC leża na jednym biurku . Szukałem ale to co wyskakuje w google nie zdaje egzaminu laptop nie podaje internetu na kartę sieciową tylko robi jakaś wirtualną kartę lub tworzy kolejną sieć wi-fi ale nie o to mi chodzi chce coś takiego . Laptop (wi-fi) >> (przekazanie internetu z wi-fi do) Karta Ethernet>>Kabel RJ45 >> Komputer PC . Nie wiem może trzeba adresy ip ustawić na twardo , a jak nie to będę musiał kupić długi kabel RJ45 .
Zobacz metoda #2 – Korzystanie z funkcji Udostępniania połączenia internetowego
Bardzo popularna opcja swego czasu. W Windows 11 dalej jest tak samo.
Jak byś nie mógł doszukać się tego okna połączeń sieciowych, to:
Naciśnij: Win + R, potem wpisz:
ncpa.cpl
i Enter.
Dzięki działa mostek a ja próbowałem inaczej ale co najciemniej pod latarnia no demon to to nie jest nie wiem czemu ale nawet speed test nie jest w stanie zmierzyć prędkości pobierania pokazuje N/A lub mniej niż 2Mb/s a wysyłania 50Mb/s . Laptop podłączony pod Wi-fi 5Ghz łącze 300Mb/s gdzie po podłączeniu telefonu i tethering przez USB mam większe wyniki z telefonu mam Down 245 Mb/s , Up 10Mb/s . Dodam że telefon i laptop są pod tym samym Wi-FI .