Witam tak jak w temacie, mam problem z przekierowywaniem stron na linkbucks. Problem ten występuje na komputerze stacjonarnym oraz na laptopie. Próbowałem to zwalczać już Malwarebytes, adwcleanere i niestety nic to nie daje. Dodam też, że nie mogę wejść w wyszukiwarkę google. Wklejam loga z laptopa oraz z kompa stacjonarnego. Proszę o pomoc.
Witam, przedwczoraj miałem ten sam problem, też mnie przekierowywało na tą stronę. Powiem ci tak, antywiry, antymalware tego nie usuną. Jaki masz system operacyjny? Jeśli masz XP to wykonaj następujące działanie:
A nie wystarczy zmienić DNSów na inne? W tym wypadku zostanie tylko używana infrastruktura operatora (kable itp.) a zapytania DNS będą kierowane do innego usługodawcy.
A ktoś zgłaszał to do operatora? To jest prawdopodobnie najprostsze rozwiązanie.
Zgłaszałem do operatora to mi powiedział, że musiało mi to przez przeglądarkę wejść z jakąś aktualizacją. Na stacjonarnym mam XP, na laptopie mam Windows 8. Zrobiłem tak jak radził extrek100 i faktycznie na XP na mozilli przekierowywanie na pierwszy rzut oka nie występuje jednak dalej nie mogę wejść w google i youtube.
Zmieniłem adres DNS na komputerze (laptop się reinstaluje) i na Operze mogę już z poziomu wpisywania adresu wchodzić na google i youtube, ale na mozilii dalej nie mogę na te strony wejść. Jedynie na mozilli po zmianie adresów DNS mogę już z poziomu wyszukiwarki google (tej która jest obok paska do wpisywania adresów www) wyszukiwać strony i na nie wchodzić, jednak dalej youtube i google nie działają.
Firefox na ten moment działa już dobrze przekierowań nie ma, google i youtube wchodzi normalnie. Na laptopie na windows 8 adres DNS zmienia się w tym samym miejscu jak w 7? Czy w tym samym miejscu też mam zablokować linkbucks (gdyby taki wystąpił na lapku) jak pisał extrek100? Dzięki za pomoc w uratowaniu stacjonarnego
Chciałem tylko dodać że u mnie było ciekawiej bo na XP działały mi wszystkie strony (tylko było przekierowanie do link bucks) natomiast na 7 (mam 2 systemy na jednym kompie) nie działały google oraz facebook. I dodanie tego adresu do hosts pomogło mi na XP i na 7. Ja korzystam z Firefox, Chrome i SRW Iron (Niemiecka wersja Chrome)