Kolejny raz okazało się, że najprostsze rozwiązania są najlepsze! Póki co śmiga! Zobaczymy jak długo.
Podłączyłeś bezpośrednio TP-Linka? Jak tak to będzie śmigać bo INEA w tej kwestii nic nie blokuje i to najwieksza zaleta tego operatora. Jakbyś chciał TV od Idea to wtedy trzeba przez ich router. Operatorzy na swoich routerach bardzo rzadko dają funkcje Bridge Modę - Tryb mostu, a szkoda bo przy takiej TV od operatora sieciowego fajna sprawa. Mogli by jeszcze zainwestować w ONT z wi-fi i portem łan vkonfiguralnym, wtedy TV szło by przez taki ONT, a internet przez co chcesz. Niestety operatorzy jak dają za darmo to po taniości i, żeby się nie narobić.
To Cię zaskoczę bo TV Hi-Way śmiga po kablu(z tp-linka) aż milo. Mało tego, monter zdradził mi, że zabiera pudełko hi-way na wakacje i odbiera tv na mobilnym necie. Jedyny minus to konieczność posiadania mi-box czy innego canal+ box bo na ich sprzęcie poza tv jest tylko YouTube i brak możliwości instalowania czegokolwiek (ale z czasem myślę, że zmienią podejście).
Mi na czacie z działu technicznego INEA napisali, że TV będzie śmigać, ale wszelkie aktualizacje dekodera HiWay, czy aktualizacje listy programów odbywają się przez IPTV i jak się tego nie dokona jest możliwość, ze nie będzie wszystko śmigać bo raz na rok aktualizują jakieś zabezpieczenia w HiWay. Czy to prawda nie wiem.
Na ile telewizorów w domu masz to HiWay?
Jak z jakością obrazu, masz jakieś porównanie z satelitą?
To mi nie potrzebne mam Smart TV Samsunga i niczego mi tam nie brakuje.
Póki co na 1 tv (a właściwie projektor 4k). Jakość ok (porównanie z TVP Sport 4k na Euro). Do tego pakiet powitalny więc Eleven Sports1 w 4k jest…bajka. Raz na rok to mogę router ZTE wyciągnąć z szafy i zrobić aktualizację.
Wszystkie kanały są w pakiecie za około 65 zł co w pakiecie Extra+ platformy satelitarnej za około 60 zł ?
Długo przełącza się miedzy kanałami?
Mógł byś zrobić eksperyment jak masz tą TV przez router TP-Link i na Tunerze HiWay wejść w aktualizacje i zobaczyć czy pójdzie, czy nie i ewentualnie jak pójdzie strzelić fotkę tutaj? Na czacie INEA, na stronie z działu technicznego twierdza, że się nie da używać innego routera niż ten co oni dają więc z odrobiną dystansu podchodzę do tego co piszą o swoim TV, a nie mam kogo poprosić, żeby spróbował czy się zaktualizuje w takiej konfiguracji czy nie.