Witam. Męczę się ostatnio z tym routerem (zyxel p-661HW-d1) mam po prostu zablokowane porty Net 6 mega a w programie p2p(bitcomet,utorrent) ściąga 30 kb/s próbowałem ręcznie i lipa dalej zablokowany, Próbowałem również programem port forwarding config lecz niby wszystko dodaje ten program ale prędkość dalej ta sama Firewall systemowy wyłączony , posiadam Antywira Eset smart security. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić ? aha net jest z MULTIMO ;]
tak utorrent jak skanuje nim zaraz po włączeniu pokazuje że jest GITARA ;] a jak trochę poczekam bo on coś tam aktualizuje to skanuje jeszcze raz i pokazuje że zablokowany ale mam możliwość pobierania
Aha zauważyłem że jak uruchamiam bitcomet lub utorrent i chcę wejść na forum przegładarka pokazuje mi że nie odnaleziono servera czasami nawet jak serfuje po necie (torrent wyłączony) wyskakuje takie coś z nienacka
A czasem w opcjach utorrent nie masz ustawione losuj port przy starcie programu?Jeżeli tak to odchacz to i wpisz tam taki port jaki przekierowałeś w ruterze.Najlepiej ustaw też sobie stałe ip i na to ip przekieruj port.UDP też raczej musi być OPEN