Przekierowanie zyxel p-661HW D-1

Witam. Męczę się ostatnio z tym routerem (zyxel p-661HW-d1) mam po prostu zablokowane porty :confused: Net 6 mega a w programie p2p(bitcomet,utorrent) ściąga 30 kb/s :confused: próbowałem ręcznie i lipa dalej zablokowany, Próbowałem również programem port forwarding config lecz niby wszystko dodaje ten program ale prędkość dalej ta sama :confused: Firewall systemowy wyłączony , posiadam Antywira Eset smart security. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić ? aha net jest z MULTIMO ;]

POZDRAWIAM

Pytanie skąd wiesz, że to wina portu ?

Sprawdzałeś skanerem ?

Może niewłaściwie przekierowałeś te porty ?

Może zapomniałeś dodać drugiego prot warstwy transportowej, bo o tym się często zapomina…

Pokaż screena z panelu …

Pozdrawiam

http://img715.imageshack.us/img715/7105/krok12.jpg] to chyba to… Zeskanowałem i TCP jest OPEN a UDP CLOSED :confused:

uTorrent z tego co pamiętam też wykorzystuje UDP.

To co masz zrobione jest raczej ok.

Jeżeli to jedyny komputer w LAN, który potrzebuje przekierowań to bezpieczniej jest jako DMZ go dać.

Widziałem taką opcję na samej gorze configa.

uTorrent chyba ma swój “detektor” poprawności przekierowania portów- co on mówi ?

Pozdrawiam

tak utorrent jak skanuje nim zaraz po włączeniu pokazuje że jest GITARA ;] a jak trochę poczekam bo on coś tam aktualizuje to skanuje jeszcze raz i pokazuje że zablokowany ale mam możliwość pobierania :confused:

Aha zauważyłem że jak uruchamiam bitcomet lub utorrent i chcę wejść na forum przegładarka pokazuje mi że nie odnaleziono servera :confused: czasami nawet jak serfuje po necie (torrent wyłączony) wyskakuje takie coś z nienacka

A czasem w opcjach utorrent nie masz ustawione losuj port przy starcie programu?Jeżeli tak to odchacz to i wpisz tam taki port jaki przekierowałeś w ruterze.Najlepiej ustaw też sobie stałe ip i na to ip przekieruj port.UDP też raczej musi być OPEN :slight_smile:

jest tam tak jak powinno ;]

Nie wiem o czym mówisz.

Wchodzisz do uT ,wciskasz ctrl+G, zostawiasz tylko dolnego checkboxa i puszczasz test. Po kilku sekundach mówi Ci co się dzieje.

Powinien sie pojawić zielony haczyk.

Pozdro

Skąd np pewność, że multimo nie ogranicza ruchu związanego z torrentami ?

Już jest ok… wpisałem port 21 w bitcomecie i śmiga :wink: i przestał się rozłączać ;]

POZDRAWIAM I DZIĘKI WSZYSTKIM !!