Witam mam problem z przekierowaniem portów gry FS 19. DMZ włączone
Port 10823.Firewall wyłączony Systemowy i ten w routerze.Pisałem do supportu Giants to polecili porty otworzyć co zrobiłem próbowaliśmy na starym router ale nic to nie dało. Błąd wywala nie udało się nawiązać połączenia z grą.Adres wewnętrzny jest ustawiony automatycznie 192.168.1.146 to mój.Dodam ze koledzy mają ten sam internet.
Albo dmz albo port forwarding. Kwestia czy na pewno masz publiczne IP.
https://www.expressvpn.com/pl/what-is-my-ip?gclid=Cj0KCQiA48j9BRC-ARIsAMQu3WRHJa_0KGSUjwFs0QOPqGK21cNLqOXEWh2r5_UJCM8ZON93i_NssYgaAoLgEALw_wcB Na tej stonie jest moje ip i jest napisane twoje ip jest jawne!
To jest adres IP wyjścia do Internetu z sieci Multimedia. Ty jesteś za tym adresem. Musiałbyś wykupić usługę własnego zewnętrznego adresu IP (niekoniecznie stałego).
Jednym słowem teraz nie masz po co robić przekierowań na routerze, ponieważ z Internetu Twojego routera nie widać. Swój aktualny adres IP wewnątrz sieci Multimedia znajdziesz pewnie w zakładce statusu połączenia w routerze (jeżeli Cię to interesuje).
Minus takiego zewnętrznego adresu IP to fakt, że Twój router będzie wystawiony bezpośrednio do Internetu. Teraz zasłonięty jest siecią Multimedia i to trochę chroni przed atakami na router.
- Może trzeba uzupełnić również pole port wewnętrzny, sprawdź w instrukcji routera.
- Upewnij się że nie jesteś za NATem operatora i masz publiczny adres IP.
Albo jedno albo drugie, przy czym DMZ to zazwyczaj strasznie kiepski pomysł.