Zwykle grając w gry gdzie mam tzw.czarne paski klikałem przycisk automatycznej regulacji na monitorze i mi je usuwało poprzez rozciągnięcie ekranu i po grze miałem dziwnie zdeformowany ekran że nie widziałem trochę lewej i trochę prawej strony więc zmniejszałem w ustawieniach szerokość pasma do 0 i automatyczna regulacja i tak 2 razy i mi wracało ekran jednak dzisiaj chciałem po grze to zrobić i nagle dostałem na ekran przekroczenie zakresu, a gdy podłączyłem telewizor i ten monitor to działał tylko telewizor lecz gdy zmieniłem w monitorze który był wykrywany ilość Hz na 30 z 60 to on działał ale gdy odpiąłem telewizor to on już nie działał. Myślicie że format wystarczy ?
Myślimy, że format, to ostateczność.
Pierwszeństwo będzie tutaj miało wyjaśnienie po polsku, co się stało.
Korzystając z panelu obsługi monitora, przywróć ustawienia fabryczne (FACTORY DEFAULTS)
Następnie podłącz monitor do komputera i uruchom go.
1 polubienie
Już wcześniej próbowałem resetowania do ustawień fabrycznych ale nic nie dało. Monitor po wykonaniu czynności która robiłem codziennie pierwszy raz włączył to przekroczenie zakresu.
W trybie awaryjnym systemu operacyjnego dzieje się to samo?
Nic to nie dało lecz zauważyłem że jak go podłącze jako drugi monitor i ustawie na nim 30 Hz to zaczyna działać lecz gdy odlacze telewizor to już zaczyna znów z przekroczeniem