Reinstaluje księgowej komputer i po instalacji office 2007 jak zawsze chce aktywować pakiet a tu moim oczom ukazuje się :
“Nie można aktywować kopii produktu 2007 Microsoft Office system, ponieważ liczba aktywacji osiągnęła limit określony dla klucza produktu…”
Prawie co tydzien reinstaluje kompy w firmie i firma ma ponad 50 licencji, a tu taki komunikat nie wiem skąd… Najdziwniejsze że google nie zna takiego problemu.
Czy ktoś może wyjaśnić co tak na prawde jest problemem i jak to obejść ??
Miałem ten sam problem, ale jak się okazało próbowałem aktywować pakiet zbyt wiele razy pod rząd. Po upływie doby spróbowałem jeszcze raz i wszystko było już w porządku. Nie piszesz o tym, ale może masz podobny przypadek?
Nie wiem o co chodziło microsoftowi ale telefonicznie dokonałem aktywacji i jedynie pytali czy pakiet jest zainstalowany na 1 czy większej ilości PC. Potwierdziłem że na 1 i wygenerowało kod aktywacyjny.
Z cała pewnością w firmie żaden inny komp nie pracuje na tym kluczu… dziwna historia.
Nie wiem na ile to pomoże na przyszłość, ale w Office 2003 jak robiłem reinstalację w biurze to wystarczyło przed formatem dysku ODINSTALOWAĆ Office będąc podłączonym do internetu po formacie instalował się normalnie i aktywował