Przełączanie otwartych kart kółkiem myszy w chromopochodnych

Czy istnieje dodatek do przeglądarek chromopochodnych dający możliwość nawigowania między otwartymi kartami za pomocą kółka myszy?Ewentualnie jakiś inny trik dający taką możliwość?
Ps.Wiem że niektóre przeglądarki mają tą funkcje, lecz akurat nie te które mnie interesują :frowning:

Jakie konkretnie przeglądarki masz na myśli, tzn. te, w których chcesz, aby przełączanie kart działało?

Choćby Brave, Iron, Oprea…

Może Cent Browser lub Slimjet to ma, z wymienionych raczej żadna…

Opcjonalnie ręcznie w AutoIT / AutoHotKey to wyprogramowować “skryptowo”.

1 polubienie

Slimjet ma, ale nie jest to tak fajna opcja, jak w dodatku do starego Firefoksa, gdzie karty można było mieć w wielu rzędach, a przełączać się między nimi mogło np. PPM+rolka, gdy kursor był w dowolnym miejscu strony.
Tu trzeba najechać kursorem na karty.

Slimjet:

1 polubienie

O rzędach raczej można zapomnieć w chromium jak ich nie dasz rady ogarnąć CSS-em w Vivaldim.

O Slimjet wiem, jest jeszcze Cent.Lecz obie słabo radzą sobie z blokowaniem reklam.Przy tej samej liście na Operze i Brave strone mam czyściutką, a na dwóch pierwszych pozostają śmieci.

Ale przecież do blokowania reklam nie używasz wbudowanego w Slimjet blokera, on ma być wyłączony. Do blokowania reklam dobry jest np. nano adblocer + nano defender z dodatkowymi filtrami (MajkiIT).

Oczywiście że nie.We wszystkich przypadkach jest to ublock Origin.Nawet na tej stronie Slimjet średnio sobie radzi z reklamami.Zwłaszcza przy pobieraniu programów.Do tego na niektórych stronach z transmisjami na żywo nie potrafi rozpocząć przekazu.Materiał cały czas jakby buforował się.

1 polubienie

Chromowate do brzydkich reklam wymagają uBlock Origin Extra - np. Gamepedia.com (tak brzydkie reklamy że klika sekund po już trzeba blokować brzydkie przekierowanie).

I jak coś Nano Defender ma w sobie wbudowany uBlock Origin Extra.

Są.
Tab Wheel Scroll
Smart Mouse Wheel
Wheeltab
Są w chrome web store
Sa tez przegladarki z taka opcją. Vivaldi, Kinza