Witam,
Na wstępie od razu napiszę, że jestem kompletnie niedoświadczony w temacie telefonów komórkowych. Chcę przenieść kontakty i galerię z Samsung Galaxy A5 2017 na Samsung Galaxy M35.
Zalogowałem się na M35 na swoje konto Gmail i widzę tylko część kontaktów. Domyślam się, że pozostałe numery mam zapisane na karcie SIM. Jak je wyeksportować i połączyć wszystkie w jedną listę kontaktów?
W starym A5 mam kartę pamięci 128 GB. Co możecie polecić do skopiowania wszystkich kontaktów oraz galerii?
Aplikacja kontakty powinna mieć opcję eksportu lub ręcznej synchronizacji z kontem Gmail (w formie przekierowania do ustawień telefonu).
Może część leci na konto Samsung?
Pliki widoczne „galerii” pewnie da się ogarnąć dowolnym menadżerem plików dla Androida (pewnie można użyć nawet tego wbudowanego (z Galaxy Store)).
1 polubienie
Pomogło wyeksportowanie do pliku i przesłanie poprzez bluetooth
No wiezz co? Samsung Smart Switch i jazda.
1 polubienie
Kontakty można przez BT, zdjęcia/wideo z „galerii” lepiej menedżerem plików (przy okazji można posegregować inaczej niedobitki z pamięci wewnętrznej).
Jak nie chce czegoś więcej przenosić to Samsung Switch lub Android Switch nie trzeba sięgać.
1 polubienie
No ale po co ręcznie przesyłać. Konfigurujesz Samsung Smart Switch i przesyla ci samo.
1 polubienie
Dziękuje, przerzuciłem wszystko aplikacją Samsung Switch.