Zaczynam swoją przygodę ze stronami, póki co jestem niezadowolony z obsługi nazwa.pl i chcę przenieść 3 strony na nowy serwer. Kto moze mi to ogarnąć, najlepiej jak najtaniej?
Ale z czym dokładnie masz problem? Nie podałeś nawet podstawowych informacji, czy to strony na jakiejś joomli, wordpressie, czym innym, czy do przeniesienia jest też baza danych. Szukasz pomocy, więc postaraj się chociaż trochę.
Baza danych też jest do przeniesienia, a wszystkie strony są na wordpressie. W nazwa.pl boli mnie słaby kontakt i dlatego też chciałbym przenieść strony.
Dzięki, ale ja ledwo umiem edytować te strony i wolałbym żeby ktoś zrobił to za mnie.
Działąją jak trzeba, wsparcie ok. Natomiast poza ceną, różnią się od siebie całkowicie pod względem infrastruktury.
Usługi pierwszych bazują na chmurze. Drudzy mają własną serwerownię.
Każdy pomaga w transferze dobytku od innego operatora
Kwestia docelowych potrzeb i zasobności portfela.
Skontaktuj się z linuxpl.com , za darmo mogą Ci przenieść całą zawartość strony i cen też takich złych nie mają
A ta chmura gdzie na czym niby jest ? Na routerach ?
Przeniesienie strony na wordpresie za pomocą wtyczki to jest naprawdę bardzo łatwa sprawa, poświeć na to 1h i wszytko ogarniesz szybciej niż znajdziesz wykonawcę.
@DobryMat - na prawdę do tego trzeba używać jakichś magicznych plugin-ów?
Skopiować pliki, skopiować bazę danych i upewnić się, że jej konfiguracja kodowania jest prawidłowa, zmienić dane dostępowe do bazy danych w konfiguracji wordpress-a, przeprowadzić fix uprawnień do folderów (czego nie trzeba robić jeśli były zgrywane przez SFTP) - długość procesu zależy od ilości danych, roboty dla użytkownika na jakieś 3 minuty.