Witam!
Od jakiegoś czasu pracuję nad portalem opartym na PHP-Fusion i nawet nieźle mi idzie. Pojawił się jednak problem, ponieważ chciałbym połączyć forum z portalem(utworzyć “most”-chodzi mi tutaj o użytkowników-logowanie, rejestracja, zmiana emaila czy hasła). Forum powstało jako pierwsze więc to użytkowników z forum chciałbym przenieść do bazy danych portalu, później chciałbym utworzyć właśnie ten most-myślałem o korzystaniu z jednej bazy danych, i doszedłem do wniosku że to rozwiązanie może być lepsze. Szukałem jakiegoś konwertera, ale działającego nie znalazłem, napisałem zlecenie na kilku portalach jednak niestety nikt się nie zgłosił. Gdyby ktoś mógł mnie nakierować na rozwiązanie będę dozgonnie wdzięczny.
Z góry dziękuję i pozdrawiam, GoldAngelo.
//Edit: Mam ogólny zarys tego jak to może wyglądać. (integracja forum z portalem). Problem może mi tutaj sprawić kodowanie hasła w phpBB2 by przemo (nie mam pojęcia jakie jest, w PHP-fusion jest to sha 256). Jedna baza danych, wyłączenie rejestracji na forum(przekierowanie na stronę rejestracji fusiona), edycja skryptu rejestracji i fusiona tak, aby dodawał rekordy do userów z fusiona i userów z forum oraz skryptu logowania, żeby sprawdzał i logował userów tutaj i tutaj. Minus przy takim rozwiązaniu to dublowanie kont użytkowników(użytkownicy portalu i użytkownicy forum). Można by to rozwiązać dodając brakujące pola do uzupełnienia z userów fusiona userów forum. Jeżeli mi się uda (przed maturą mogę się nie wyrobić) napiszę co i jak.