Przenoszenie bazy danych Lua.pl --> nazwa.pl


(baciany) #1

Przeniosłem wszystkie pliki z serwera Lua.pl na serwer na nazwa.pl. Na serwie Lua.pl wwziolem Export bazy i pokazala się ramka z takim tekstem (tą baza) skopiowałem to do notatnika iz apisałem na dysku. na Nazwa.pl wziolem import i przy importowaniu wyskakuje jakiś błąd.

Potem tego pliku usunąłem górn częsc (jakies komentarze itp) i się zaimportowało ale zrobiło się tak ze stroną :

Jak mam skopiowac tą baze na ten serwer aby wszystko dzialalo.


(Pavobe Reg) #2

To co ci się wyświetliło (ten text) zapisz do pliku .sql.

Innym wyjściem jest wybór automatycznego zapisu do pliku .sql podczas eksportowania bazy.


(baciany) #3

Zrobiłem tak. A potem w nazwa.pl importowałem tą bazę i oto Efekt : http://parafialna.nazwa.pl/ - wejdź i zobacz. Czemu tak.


(Pavobe Reg) #4

Oznacza chyba, że dany plik nie istnieje, lub ścieżka do niego jest nieprawidłowa. Posprawdzaj poszczególne linijki w poszczególnych plikach i zobacz, co tam jest źle...

EDIT:

Nie masz jeszcze polskich znaków... :confused:

Poszukaj parę tematów niżej chyba było coś podobnego. Był tam jakiś artykuł o tym. Wiem, że wiele osób ma problemy z bazą i polskimi znakami. Ja jak eksportuje, to tylko z localhosta na mój serwer. Zawsze wszystko jest OK. Poczekaj na odpowiedzi innych.


(baciany) #5

Strona już działa. Po prostu Folder Infusions się w całości nie wysłał. Pozostaje tylko problem Polskich znaków ...

//-----------------------------------------------------------------------------------------

Odkryłem takie coś:

Na starym serwerze (lua.pl) w php my admin jets tak:

post-49401-13856533615455_thumb.jpg

A na nowym (nazwa.pl) tak:

post-49401-13856533615189_thumb.jpg

PYTANIE jak to zmienic ??