Przenoszenie bazy z home na ovh

Witam,

przenoszę strone z servera home na ovh i mam problem z importem bazy sql na server ovh. W trakcie importu zrywa mi połączenie dostaje komunikat “Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia”

O co chodzi? pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Wcześniej nie miewałem takich problemów.

Analizując dalej problem doszedłem do takiej sytuacji:

Problem powodują zbyt długie zapytania. Nie mogę dodać nawet ręcznie wierszy które posiadają ponad 32k znaków. charakterystyczne dla wordpressa.

P.S przy wrzuceniu bazy na własny hosting na kei baze wgrała się bez problemu

Niestety ale obsługa baz na OVH jest… no powiedzmy taka sobie. To hosting idealny na plikownie, a dopiero od niedawna coś robią w kwestii dynamicznych stron.

Warto napisać od ich supportu i poprosić o wrzucenie bazy, którą uprzednio umieścisz gdzieś na serwerze. 

Możesz również dodać bazę z poziomu SSH, o ile masz plan z dostępem do niego. 

Nie do końca jestem pewien, ale z tego co pamiętam z OVH da się włączyć zdalny dostęp do bazy danych - wtedy wystarczy HeidiSQL.

Witam,

okazało się że OVH ma limity na rozmiary zapytań w bazie oraz samą bazę przy wgrywaniu przez MySQL. Jedyna opcja to wgranie przez SSH. Z racji iż kolega miał wykupiony pakiet PRO miał to tej opcji dostęp i bazę wgrałem. Przy prostym pakiecie nie było by możliwości wgrania bazy, bez uprzedniego upgrade… Dziwna polityka.