Przenoszenie Bazy

Witam.

Wczoraj postanowiłem przenieść baze MYSQL na nowy serwer… Po zaimportowaniu bazy danych i przeniesieniu plików dostałem taki komunikat:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request

Potem w pliku wp-config zmieniłem ustawienia dotyczące bazy danych, użytkownika, hasła itd.

Jednak nadal mam taki sam błąd. Chciałbym się dowiedzieć czym on jest spowodowany i jak mogę naprawić

Pozdrawiam

Z takim komunikatem spotkałem się po przenosinach na serwer, ale błędem była tylko drobna różnicą w pliku .htaccess, z na którą nowy serwer krzyknął podobnie jak wyżej napisane. Takie coś też się dzieje jeśli w .htaccessie są wypisane dyrektywy, które na innym serwerze są niedozwolone.

Komunikat raczej nie dotyczy jakiś błędów w bazie. Jeśli byłoby coś nie tak z połączeniem lub hasłami to byłby konkretny opis co i jak.

Upewnij się czy host w configu jest prawidłowy, może się okazać że stary/nowy host korzysta z localhosta, zaś nowy/stary z kierowanego na konkretne hostingodawcy.