Cześć. Mam laptopa z fabrycznym Windowsem 7. Kupiłem do niego Windows 8 [w tej “taniej” aktualizacja], ale ponieważ niezbyt pasowały mi kafelki, cofnąłem z recovery do 7. I tutaj moje pytanie czy w jakikolwiek sposób mogę przerzucić Windowsa 8 [albo 7 jeśli się da] na nowy komputer [PC, składany]? Z góry dzięki za odpowiedź /Pablo
Wydaje mi się że zgodnie z licencją nie, bowiem zakupiłeś wersję upgrade do starszej wersji Windows. Na nowej maszynie musiałbyś mieć wersję OEM lub BOX bo przecież nie robisz upgrade tylko stawiasz nowy system.
Zresztą instalka wersji Upgrade nie pójdzie jeśli nie ma na komputerze starszej, aktywowanej wersji Windows.
A jeśli załatwiłbym sobie płytkę od Windowsa 7 i zainstalował go z kodu z podlaptopowej naklejki, to spokojnie mógłbym zupgradeować?
Jeśli to jest OEM, to nie. Poza tym naklejki nie przeniesiesz na nowy komputer, na 99% zniszczysz ją przy próbie odklejenia od obudowy laptopa, zwłaszcza że często jest ona naklejana w zagłębieniu, żeby się nie wycierała.