Witam, ostatnio próbowałem przenieść system przez klonowanie go na Macrium Reflect, po czym zmieniłem kolejność bootwania, lecz system zbootowało z pierwotnego dysku i nie wiem, czy wina leżała po stronie programu (który źle sklonował i trzeba by było powtórzyć operację), czy lepiej zainstalować na tym nowym dysku system i przywrócić tamtejszy stan z kopii zapasowej?
Pozdrawiam.
nie wiem, czy wina leżała po stronie programu
Odłącz stary dysk to się dowiesz.
Niestety sformatowałem go już, btw nie było go w rozruchu w msconfig.
Dla niekumatych - nic nie grzebiemy o BIOS.
Sklonowny nowy dysk wpinamy na płycie głównej w miejsce klonowanego/starego dysku - fizycznie…
To w takim razie po co jest kolejność bootu dysków twardych?
To jest dla bardziej kumatych
Dobrze, przepraszam źle zrozumiałem xD, myślałem, że jest to skierowane do mojej persony.
Już myślałem niby, że tak istotnej rzeczy nie wiem po 1 klasie tech. informatyka.
No sorry Winetou - ja tak właśnie pesonalnie do Ciebie. Przepraszam…
Zrób/odkręć jak oto ja rzekłem. A będziesz się cieszył starym systemem na nowym dysku.
Jak klonujesz system na inny dysk ,to po zakończeniu klonowania odłącz ten dysk na którym był system a w to miejsce podłącz nowy dysk.
Bingo!!!
Zawsze można kolejność bootowania zmienić.
Bankowo!
Dobra zrobiłem, teraz Panowie pytanie co zrobić by te partycje systemowe A: i D: działały, ale były niewidoczne. W “zarządzanie komputerem” szukałem i nie znalazłem takowej opcji, która by to zrobiła.