Przepisanie kodu z php na javascript

Jak przepisać ten kod na javascript?

$tablica = array();

$tablica[] = array('nazwa1' => 'wartosc1', 'nazwa2' => 'wartosc2', 'nazwa3' => 'wartosc3');

$tablica[] = array('nazwa1' => 'wartosc1111', 'nazwa2' => 'wartosc2222', 'nazwa3' => 'wartosc3333');

print_r($tablica).'

';

// wywołanie konkretnej wartosci tablicy

echo $tablica[0]['nazwa2'].'
';

echo $tablica[1]['nazwa3'].'

';

foreach ($tablica as $klucz => $wartosc)

{

jakasFunkacja($wartosc['nazwa1'], $wartosc['nazwa2'], $wartosc['nazwa3']);

}

Dodane 13.05.2012 (N) 21:45 – Dlaczego nie działa?

var files = {'id': '1111', 'filename': 'Jakas nazwa', 'full_filesize': '104249426'}, {'id': '22', 'filename': '33', 'full_filesize': '44'};

for(var i in files)

{

alert(files[i][id]);

}
var files = [{'id': '1111', 'filename' : 'Jakas nazwa', 'full_filesize' : '104249426'}, {'id' : '22', 'filename' : '33', 'full_filesize' : '44'}]

for(var i in files)

{

alert(files[i]['id']);

Dzięki za pomoc, mam teraz kolejny problem. Nie wiem dlaczego nie chce działać. Powinno wysłać zapytanie GET’em do pliku filesize.php, który zwraca wartość liczbową. Nastepnie powinno to info wyświetlać w div’ie o odpowiednim id.

[/code]

na tą chwilą mogę podpowiedzieć żebyś sprawdził ten obiekt advAJAX, zarówno chrome jak i IE wyrzucają błąd przy tym obiekcie. Brak jego definicji.

Także radzę zacząć korzystać z jakiegoś narzędzia developerskiego w przeglądarce. W zaleźności od upodobań masz OperaDragonFly, Firebug -Firefox, F12 narżędzie developerskie IE oraz chrome też posiada, ale nie wiem czy ma jakąś nazwę kodową.

Wiem, już co jest przyczyną wywalania błędu NaN%.

Jak do pliku check_procent.php wrzucą same dane typu 100;1336927028;domena.pl;1 to działa. A jak wykonam w php i dam echo “100;1336927028;domena.pl;1” to wywala NaN%

Przecież tak samo zwraca dane więc w czym jest problem? Długością wykonywania skryptu o kilka ms ?