Witam. Miejscowy klub sportowy chcę zrobić szaliki drużyny, niestety do tego celu jest potrzebne logo w grafice wektorowej. Nie znam się na tym, czy zajmuje to dużo pracy i czasu, ale jakby ktoś był na tyle miły to może mógłbym mi je przerobić. Poniżej to właśnie logo, z góry dziękuje.
W Illustratorze jest funkcja wektoryzacji bitmap (o niebo lepsza od Trace z Corela), ale z tego jpga dużo nie wyjdzie, zostaje ręczne obrysowanie, albo raczej w tym wypadku przerysowanie sugerując się obrazkiem, czyli innymi słowy zrobienie go od nowa. Gdyby jeszcze jgp był w większej rozdziałce i jakości…
Jeżeli RoninPn , zapisał eps’a w formacie illustratora 8, to w drukarni otworzą go w Corelu wybierając opcję zamiast przy improrcie eps, postscript interpretowany eps_ps_prn. Inaczej otworzy się jako bitmapa. Jeżeli w wyższej to nie otworzy się wcale, trzeba będzie kombinować z pdfem, ale tego rozwiązania nie polecam.
RoninPn , najlepszą wersją do przenoszenia danych jest v9. Poza tym wątpię aby ktoś używał wcześniejszej wersji (od ładnych paru lat z wcześniejszą się nie spotkałem)