Przerobienie piosenki


(Marcinsurdy) #1

Witam, chce wrzucic na strone kawalek muzyki. Mam piosenke w formacie mp3 (4 min) i zajmuje ona 6 mb. Generalnie potrzebuje tylko ok 1 min zeby to zaimportowac do flasha. Jaki program byscie mi polecili aby ten kawalek wyciac i w jakich parametrach go najlepiej zapisac aby jakos byla zadowalajaca a plik nieduzy. Jakiej wielkosci pliki oplaca sie umieszczac na stronie aby czas wczytywania nie usypial odwiedzajacych? Czy 400 kb to duzo?


(Skr3czu) #2

Zobacz program: Audacity


(Marcinsurdy) #3

wlasnie testuje goldwave ale mam problemy z zapisem do *mp3 :confused:


(Skr3czu) #4

Zawsze możesz zmienić format za pomocą Total Video Convert, albo Super C.


(Szymszejdi) #5

Brayan , pobierz audacity i bibliotekę lame.dll i nie będzie żadnych problemów


(Toyo05 Tojza) #6

Przetestuj kolego to


(Marcinsurdy) #7

Juz sobie poradzilem, dziekuje Wam bardzo, uzylem goldwave + biblioteke lame "lame_enc.dll", zapisalem w mp3, jakos gorsza rzecz jasna ale cos za cos. Plik zajmuje ok 400 kb. Sam plik swf z tym kawalkiem wazy ok 200 kb wiec nie jest tak zle. Troche sie to rozbuduje jak dodam animacje ale moze wymysle jakis ciekawy preloader zeby ludzie nie uciekali :smiley:

pozdrawiam.


(Marcinsurdy) #8

jednak jest problem, zrobilem cala animacje i w IE jest dzwiek a w firefox ni ma :confused:

co jest grane?


(Mariuszs) #9

Zobacz to: http://flash-mp3-player.net/


(Marcinsurdy) #10

bardzo fajny pomysl ale taka sama sytuacja. w ie ladnie dziala a w firefox muzyka sie nawet nie wczytuje :confused:


(eyeti) #11

Brayan , jak możesz to podaj adres strony.


(Marcinsurdy) #12

Juz jest ok, cos musi byc u mnie nie tak z firefox bo sprawdzielm na innych kompach na firefox 2 i 3 i wszystko jest ok. Dziekuje Wam za pomoc.

Pozdrawiam