Przerobienie subwoofera

Nie wiedziałem gdzie ten temat założyć

Więc tak mam subwoofer tyle że bez regulacji basów :? I mam pytanie czy można do niego dokupić jakiś panel, podłączyć coś żeby była ta regulacja basów i żeby było to za tanie pieniądze. Przez programy do regulacji basów nie można wyciągnąć całej mocy :frowning: a nie chce kupować nowego bo jest dość mocny i szkoda by było go marnować :-x

Wszystko zależy od konstrukcji suba. Z tego co piszesz to masz pasywnego suba. Kup sobie wzmacniacz na panelu do subwoofera np. ten STX

ma on wbudowany filtr dolnoprzepustowy i oczywiście poziom wzmocnienia basu - i po sprawie.

Troche drogo :o Już chyba lepej kupić nowy subwoofer :?

przecież programowo możesz powiekszyć niskie tony

equalizer, korektor graficzny

moja odpowiedz

Rozwodzimy się tu nad czymś a nawet nie wiemy nad czym. skowrona napisz jakiego masz suba (firma, model) to pomyślimy, co się da z niego zrobić. Piszemy “puste” posty a problem stoi w miejscu.

http://www.bino.com.pl/go/_info/?user_id=07725

coś takiego ino w opisie jest napisane “Regulacja: płynna regulacja siły głosu, tonów wysokich oraz tonów niski” tylko u mnie czegoś takiego nie ma i na zdjęciu też nie widać żeby było :? a reszta się zgadza

PS. suba dostałem jak bym miał kupić to na pewno nie takie coś :stuck_out_tongue:

Witam.

Wzmacniacz jest w tubie czy zewnętrzny? Można zastosować przewdzmacniacz. Można kupić na allegro albo złożyć samemu. Na te same pieniądze wyjdzie.