Przerwanie systemowe, system i problem z kartą graficzną po wymianie dysku

Cześć,
ostatnio stwierdziłem, że kupię sobie nowy dysk ssd Adata SU800 na którym zainstaluje system, a starego hdd wrzucę w miejsce napędu dvd jako magazyn danych. Posiadam czystą instalkę windowsa ze strony microsoftu i stawiałem system już niejednokrotnie i nie było nigdy problemu. Tym razem, pojawiło się kilka problemów. W menadżerze zadań są obecne dwa procesy; “system” i “przerwania systemowe”, które pobierają cały czas kilkanaście-kiladziesiąt % mocy procesora. Dodatkowo wystąpił problem z grafiką, która jakby nie przekazuje odpowiedniej mocy i gra zamiast na 100+ fpsach działa na szarpanych 50. Jeszcze przed formatem wszystko było w jak najlepszym porządku (na starym dysku hdd). Oczywiście szukałem rozwiązania w internecie, ale po kilku godzinach zabawy w instalowanie sterowników, szukanie opcji, wyłączanie przeróżnych ustawień straciłem cierpliwość i proszę Was o pomoc. Sterowniki powinny być aktualne, bios również aktualizowany według sterowników ze strony producenta. Laptop Lenovo b50-80.
Z góry dziękuje za pomoc.

Jaką instalkę Windows 7 czy 10?

Możesz zrobić screena menedżera zadań posortowanego względem zużycia procesora?

Sterowniki ściągane ze strony producenta laptopa czy producenta części np. Nvidia?

Instalka win 10.
Zdjęcie jak prosiłeś: Screen
Ze strony producenta laptopa. Jedynie sterowniki do karty amd sciagniete ze strony amd:)

Edit: jedyne co było zmieniane, to dodana kieszeń zamiast napędu i co ciekawe to ona powoduje problem. W momencie wypięcia kieszeni, problem automatycznie znika i wszystko działa jak powinno. Jeżeli podepnie się kieszeń, nawet bez dysku, to pojawiają się te dwa procesy. Czy to znaczy, że powinny być do tego jakieś sterowniki, czy cos?