Przerwy w łączeniu laptopa HP z internetem bezprzewodowym

Witam, piszę ze sprawą przerw w łączeniu laptopa HP z internetem bezprzewodowym przez router Dlink DI-524 802.11g/2,4Ghz. Mój problem sprawia mi trudnośći od 2 miesięcy. Mianowicie są takie niewielkie, bo około 3 minutowe przerwy w łączeniu się mojego laptopa z internetem, bez względu na porę(dzieje się tak zarówno wieczorem, jak i wczesnym, 4 rano, rankiem). Jak wtedy klikam na ikonkę swojej sieci dlink, to mam napis: siła sygnału:znakomita; typ zabezpieczeń: WPA-PSK; typ radia: 802.11g. Wówczas klikam na ikonkę swojej sieci i klikam połącz, mija chwila i pojawia się napis, że komputer nie może połączyć się z siecią bezprzewodową. Po około 3 minutach komputer sam łączy się z siecią i pracuje dalej do następnej takiej awarii.

Z siecią bezprzewodową łączy mnie program zainstalowany w moim HP o nazwie Technologia Intel My Wifi. Mam wykupiony internet w sieci Multimedia 4 mb/s. Był dziś facet od nich, aby sprawdzić router, sprawdził go i powiedział, że jest w pełni sprawny. Chcę też dodać, że u mnie w domu są jeszcze 3 laptopy i żaden z nich nie ma takich problemów. Posiadam antywirusa AVG AntiVirus 2014 z licencją na rok. Wątpię, aby wina leżała po ich stronie, bo mam ich dopiero od 2 tygodni, wcześniej miałem darmowego avasta.

Dziękuje za uwagę i pozdrawiam, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.