Potrzebuję pomocy / porady jak wykonać coś takiego - mam obrazek w png na którego środku jest pole o szerokości 200x100 pikseli i chciałbym aby na tym polu przesuwał się napis który zdefiniuję - najchętniej kilka tekstów tzn. najpierw jeden, następnie kolejny itd. (chętnie jeśli tekst mogły się pobierać np. z txt) - w czym to najprościej wykonać? Flash czy coś lepszego do tego może być? Proszę ewentualnie o jakiś tutorial.
Ma być na stronie - czy wyznaczanie lokalizacji za pomocą css jest dobre - czy ktoś nie będzie miał problemu, że mu źle się strona wyświetla? Czy nie lepiej flasha było by użyć - tylko nie wiem jak?
MlodyWawa , obecne przeglądarki nie spowodują żadnych różnic w wyświetlaniu tego.
Np http://www.dobreprogramy.pl/ masz pasek z news’ami, dodając kilka linijek w jquery można by dynamicznie pobierać sobie ten tekst z bazy danych bez przeładowania strony.
Młody wszystko jest możliwe. Kliknij w kółko z prawej strony mojego postu i tam możesz pytać do woli.Chętnie Ci wszystko wyjaśnię a przy okazji nauczysz się więcej.Tutaj nie jest chyba dobre miejsce na wklejanie tutoriali.