Przetestowanie skryptu CMS


(Tadeuszjedliczka) #1

Witam napisałem skrypt, dzięki któremu można tworzyć małe strony internetowe. Mam pytanie czy taki skrypt można nazwać CMSem. http://wloszczowa.cba.pl/cms/

http://wloszczowa.cba.pl/cms/admin

hasło admin

login admin

Szablonów nie robiłem tylko przystosowałem te, które znalazłem w internecie.

Jeśli ma ktoś jakąś poradę co mógł bym zrobić, ulepszyć lub naprawić w tym skrypcie proszę pisać.

Dopiero się uczę PHP ;p


(Mariuszs) #2

Wg tej definicji jest to CMS.

ps. Lepiej aby w adresie nie było hasła po zalogowaniu. :stuck_out_tongue:


(Tadeuszjedliczka) #3

Dzięki za poradę. Czy wystarczy zmienić metodę z get na post czy jeszcze coś będę musiał zmieniać.

Jutro się tym zajmie mam zamiar napisać do tego jakąś prostą galerie zdjęć.


(Airborn) #4

przekazywanie w sposób jawny hasła to bardzo słaby pomysł...


(Tadeuszjedliczka) #5

Zmieniłem metodę z get na Post i loguje mi się do panelu ale jak przechodzę na inną podstronę to wtedy muszę od nowa zalogować. Wiem dlaczego tak jest, ale nie wiem jak to zmienić żeby było dobrze. Proszę o pomoc


(Monczkin) #6

tadek92 , nazwij proszę temat konkretnie. Przeczytaj regulamin forum.


(Macieke11) #7

Te linki nie działają!


(Tadeuszjedliczka) #8

Nie działają bo zmieniłem lokalizację. Dokonałem w nim kilka gruntownych modyfikacji. Prosiłbym was o przetestowanie i wskazanie błędów lub pomysłów co do rozbudowy tego systemu. Podaje wam nowe linki

http://wloszczowa.kgb.pl/

http://wloszczowa.kgb.pl/admin/

login admin

haslo admin

lub

http://cms.wloszczowa.cba.pl

http://cms.wloszczowa.cba.pl/admin

login admin

haslo admin