Przewijanie stron góra, dół

Czałem
LaptopThinkPad T510
Mam taki problem z przewijaniem stron kółkiem myszy, albo nie da się przewinąć w dół, strona “skacze”, lub nic się nie dzieje. Gładzikiem lub strzałeczkami wszystko działa ok.
Dzieje się to na wszystkich systemach (W7, Mint, Manjaro), a nawet na laptopie uruchomionym z LiveCD
Dwie myszki sprawdzone na innym kompie są ok.
Jakiś pomysł?

Zainstaluj najnowsze sterowniki do płytki dotykowej ze strony Lenovo.

Płytka dotykowa właśnie działa bez zastrzeżeń, problem jest ze sterowaniem za pomocą myszki, dzieje się to na wszystkich przeglądarkach.

edit:
oraz, problem jest na wszystkich stronach internetowych

Może masz uszkodzoną myszę lub złą podkładkę.

Dwie myszki, sprawdzone na innym komputerze, w przeglądarkach wyłączone przyśpieszenie sprzętowe. Zwykła podkładka, bez bajerów.

Uszkodzone złącze USB w komputerze?

Są cztery, przerabiałem to…

Hej,

A myszki to różne modele czy dwie takie same?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Różne, tanie (nie gram).

A przewijanie działa w otwartym aktywnym oknie?

Chodzi o przewijanie stron w przeglądarkach (wszystkich: Chrome, Opera, Vivaldi,Firefox); kręcąc kółkiem albo nic się nie dzieje, lub skacze, trochę w górę, trochę dół.
Używając gładzika nie ma żadnego problemu.

Sprawdź jak jest u Ciebie.

U mnie jest tak: (panel sterowania -> mysz)
Przechwytywanie

jeśli problem nie leży w systemie ani w konkretnym modelu myszki ani nie jest zależny od portu usb to odpowiedzi szukałbym w biosie

na początek aktualizacja do najnowszej wersji
a potem ewentualna zabawa z przestawianiem opcji odpowiedzialnych za usb

A to akurat jest dobre pytanie. Czy przewijanie jest problemem wszędzie (w oknach Windows Explorera też) czy tyko w przeglądarkach?

Przeglądarki.
W pierwszym poście napisałem, że chodzi o W7 i Linuxy, a nawet na Ubuntu LiveCD. Dodam tylko, że problem pojawił się “nagle”.
@anon51265003 @krzysztoft1

Jaka jest wersja przeglądarek?
Najnowsza jaka jest możliwa?

A jak wygląda prędkość łącza, którym dysponujesz?

Wszystkie aktualne, plus wersje deweloperskie Opery i Vivaldi.

Mobilne, LTE, jest ok.

• To jakie poziomy transferów osiągasz na łączu?
  • Czy przewijanie jest problematyczne w przypadku każdej strony www, czy istnieją takie, na których przewijanie działa poprawnie?