Przewijanie strony

No wpisać więcej treści? :-> Jeśli nie masz wystarczająca danych to co się ma przewijać? EW. możę przed

Jak wpiszę więcej treści to pojawi się pasek przewijania tylko w danej ramce.

To trzeba po prostu zwiększyć wysokość tych komórek menu,podstawowej i drugiego menu.

Tylko jak.

No to może jakoś wyperswaduj nauczycielowi że ramki są przestarzałe i beee i w ogóle zrób to na divach :]

Stronę robię muszę robić też we FrontPage’u :-x :roll:

Nikt nie ma pomysłu…? :roll:

No to po co Ci ta ramka jak chcesz ją ukryć?

Co masz na myśli mówiąc ‘ukryć’.

A tak na marginesie. Dlaczego ramki ‘złe’?

Kiedyś się je stosowano, ale pamiętam, że czytałem artykuł dlaczego lepiej korzystać z tabeli…Tylko, że już zapomniałem dlaczego :roll: #-o

Achmes , to ustaw jej stałą długość i brak przewijania.

width: 100px;

overflow: hidden;

Utnie ci ten tekst, ktorego bedzie za duzo. Wtedy albo zmniejszysz cziconkę, albo to pole. BTW zrób tą stronę na divach, ramki to archaizm. Tak samo jak mnie uczył, by robić na tabelach, a można to było zrobić prościej łatwiej i przyjmniej przy div i css.

Przyznam, że o divach się nie uczyłem nigdy.

Html’em co prawda posługuje się sprawnie, ale nie używam go na codzień (bardziej interesuje mnie programowanie w C++ itp) więc nie uczyłem się wszystkiego.

Na informatykę mamy zrobić tą stronę we FrontPage’u.

Nauczycielka dała zadanie żeby to było w ramkach. Na informatyce wszyscy robią takie podstawowe strony (logo,lewe menu, treść strony - całe www),ale ja chciałem zrobić jakąś strone na celujący.

Zrobiłem więc cały - bardziej zaawansowany układ ramek i jakiś layout, ale taka strona wydaje się trochę mała…

W poniedziałek mam informatykę, to się będę pytać czy mogę to robić na bazie tabeli, ale mimo wszystko ten problem mnie irytuje. Podejżewam, że to sam program blokuje zrobienia takiej strony :stuck_out_tongue: Może mam jakąś niepotrzebną opcje zaznaczoną, albo coś w tym stylu…