Przez karte graficzną komputer nie uruchamia się


(Pexi124) #1

Witam, ostatnio gdy włączyłem komputer (z założoną karta graficzną i podłączoną do monitora) cały czas miałem na monitorze LOGO płyty głównej ( zawsze przy włączaniu PC się to pokazuje)  ale LOGO widniało cały czas i nie da rady nic z tym zrobić. Nawet nie da się wejść do BIOS-a.  Dodam wentylatory chodzą bez problemu przy tym.

Tak to wygląda:

 

Gdy uruchamiam kompa bez grafiki a monitor jest podłączony do tego drugiego wejścia na górze:

 

Wszystko normalnie działa. Monitor jest w 100% sprawny. 

Kilka zdjęć ze środka: 

 

 

 

 

 

Karta:

 

Bez karty:

 

 

 

Próbowałem już podpinać monitor do tego 2 wejścia podczas gdy karta siedziała w środku, ale wtedy tak samo nie dało się nic zrobić. 

Nwm co teraz robić dlatego proszę o pomoc. 

DANE: 

 

Procesor:  AMD Athlon™ II X4 645 Processor 3.10GHz 

Zasilacz: Taki jak widać na zdjęciach CHIEFTEC**  450W**

Płyta główna:  FOXCONN A76GMV

Grafika: MSI GTX 750ti 

Wersja BIOS-a: 080014

System: WIN10 64bit

 


(stream) #2

Włóż tą kartę graficzną jeszcze raz, a po jej włożeniu wyciągnij tą bateryjkę CMOS na płycie głównej by zresetować ustawienia BIOSu. Wyciągnięcie na chwilę nie pomoże, trzeba tak zostawić na kilkanaście minut. Chyba, że wiesz gdzie masz zworke do resetu CMOS to wtedy nawet nie trzeba bateryjki wyjmować :). Oczywiście wszystko robisz na odłączonym zasilaniu. Powodzenia.


(askow) #3

http://forum.pclab.pl/topic/1017274-Foxconn-A74MX-Wyłączanie-zintegrowanej-karty-graficznej/.