Po instalacji kali linux na virtualboxie uruchomiłam kali linux i pojawia mi się informacja. Co mam zrobić żeby znikła? Zdjęcie w załączniku.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
Po instalacji kali linux na virtualboxie uruchomiłam kali linux i pojawia mi się informacja. Co mam zrobić żeby znikła? Zdjęcie w załączniku.
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
PowerOfSzkielko , zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i tą stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Chyba musisz zmienić tapetę ekranu logowania lub napis na ekranie logowania.
Przejdź do konsoli(CTRL+ALT+F1), zaloguj się, a po pojawieniu się znaku zachęty wpisz i podaj wynik:
ps x | grep -i kdm
ps x | grep -i xdm
ps x | grep -i ssdm
ps x | grep -i gdm
Zauważyłem, że nawet po zalogowaniu menadżer logowania pozostaje włączony, więc możesz te polecenia wpisać w konsoli, po normalnym zalogowaniu się, i przekleić wynik poleceń. Możesz te ciągi po grep -i wyszukać w menadżerze procesów i podać, które znalazł.